back to top
KezdőlapFormula 1„Dühös vagyok, nagyon dühös” – Hamilton kifakadt

„Dühös vagyok, nagyon dühös” – Hamilton kifakadt

-

A Mercedes csapatfőnöke elégedett az istálló Olasz Nagydíj időmérőjén mutatott szereplésével, Lewis Hamilton azonban egyáltalán nem elégedett a saját teljesítményével. A hétszeres világbajnok olyan keményen korholta magát, hogy egy igen meglepő megjegyzést is tett.

George Russell a 3., Lewis Hamilton viszont a második és a harmadik szabadedzésen szerzett első helye után csak a 6. pozícióban zárta az Olasz Nagydíj időmérő edzését. A Mercedes fiatalabbik britje annak ellenére ért el ezt a helyezést, hogy elmondása szerint egyáltalán nem volt zökkenőmentes időmérője.

„Szenvedős volt, hátrányban voltunk. Az autó nem volt jó a harmadik edzésen, majd végrehajtottunk néhány változtatást, és beletelt némi időbe, mire ezekhez hozzászoktam. A mérnökök jó visszajelzéseket adtak arról, hogy mit kell tennem a gumikkal, a két legjobb körömet pedig a végére hagytam. A McLarenek annyira gyorsak, nagyon lenyűgöző. Remélhetőleg a rajtjuk olyan lesz, mint szokott, de ha nem, akkor szerintem el fognak tűnni a távolban” – utalt Russell a Sky Sports-nak arra, hogy a McLarenek, és különösen Lando Norris hajlamos rosszul rajtolni.

Oscar Piastri, Lando Norris, McLaren, George Russell, Mercedes
Russell végül odaért a 3. helyre / Fotó: Steve Etherington / Mercedes

A 26 esztendős versenyző mindezt arra alapozza, hogy szerinte mostanra a McLaren egyértelműen a leggyorsabb csapattá lépett elő. „Jelenleg itt tart az F1, a McLaren a csapat, amelyet le kell győzni. Ha nem előzzük meg őket a rajtnál, akkor nehéz lesz bárkinek is tartani velük a lépést. Ha Oscar [Piastri] lesz a második helyen, talán lemarad és bebiztosítja a győzelmet Landónak. Remélhetőleg nem így lesz, és a végéig harcban leszünk, de a helyzetükben bármelyik csapat ezt tenné.”

Noha Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy nyilatkozott, hogy „elégedettnek kell lennünk, mert Zandvoort után nehéz volt összeadni, mennyi kettő meg kettő”, most viszont nagyon közel kerültek a McLarenekhez, „jelenleg pedig ők a mérce”, Lewis Hamilton értelemszerűen nem osztotta főnöke optimista hangulatát.

Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Wolfgang Wilhelm / Mercedes

„Dühös vagyok, nagyon dühös. A pole-ban lehettem volna, de legalább az első sorban, csak nem végeztem el a munkát. Másfél tizedet veszítettem az első kanyarban, majd egy tizedet az utolsóban. Senkit nem hibáztathatok, csak magamat. Már egy ideje az időmérő a gyengeségem, és nem jövök rá, hogy miért, de továbbra is próbálkozom” – mondta a csalódott hétszeres világbajnok, majd tett egy megjegyzést, amin alighanem sokan meglepődtek.

„A következő néhány órában ostorozni fogom magam, de tovább kell lépnem. Jó autónk van a versenyre, a csapat csodálatos munkát végzett. Az autó jobbnak érződött, a csapat pedig jobbat érdemel ennél. Talán majd Kimivel megkapják” – utalt arra, hogy jövőre Andrea Kimi Antonelli veszi át az ülését.

Valami baj van, de nem értjük, hogy mi – Verstappen és a Red Bull is tanácstalan az újabb vereség után