back to top
KezdőlapFormula 1Beismerő vallomás Hamiltontól: „Egyszerűen nem vagyok jó"

Beismerő vallomás Hamiltontól: „Egyszerűen nem vagyok jó”

-

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj után beismerte, hogy valami miatt egyszerűen nem elég jó az időmérős teljesítménye, és nem képes összerakni a köröket. 

Miként azt az Olasz Nagydíj időmérő edzése után megírtuk, Lewis Hamilton a Sky Sports kamerái előtt még tőle is szokatlan önostorozásba kezdett és közölte, „nagyon dühös” magára, amiért csak a 6. helyen végzett és a Q3-ban nem tudott jó kört összerakni. A hétszeres világbajnok odáig ment, hogy kijelentette, talán majd a helyére érkező Andrea Kimi Antonellitől megkapják, amit tőle nem, mert a Mercedes többet érdemel.

A 105-szörös futamgyőztes ugyanakkor nemcsak a Sky-nak, hanem az F1 TV-nek, majd az írott sajtó képviselőinek sem volt kíméletesebb magával. Előbbi riporterének például így felelt, amikor arról kérdezte, miért nem sikerült jól az időmérője. „Mert nem vagyok túl jó, ennyire egyszerű – mondta Hamilton, majd kivárt, és hozzátette: „Nem vagyok nagyon jó az időmérőkön.”

A riporter erre azzal reagált, hogy nem lehet, hogy Hamilton egyszer csak rosszá vált, mire a hétszeres világbajnok közölte, hogy de lehet. „Pedig egyértelműen de, és nem tudok összerakni egy kört, ami hihetetlenül frusztráló, de továbbra is dolgozom rajta. Ez minden, amit tehetek.”

„Dühös vagyok, nagyon dühös” – Hamilton kifakadt

A pole pozíciót legutóbb a 2023-as Magyar Nagydíjon elérő, az idén Russell-lel szemben az időmérőkön eddig 12-4 arányban alulmaradó hétszeres világbajnok ezután az írott sajtónak ostorozta tovább magát. „Egyszerűen csak nem hoztam ki az autóból a maximumot. Az első és második kanyarban másfél tizedet veszítettem a Q2-es körömhöz képest, majd egy újabb tizedet buktam a 11-esben a kanyarcsúcsponti tempó miatt, úgyhogy ez abszolút röhejes teljesítmény volt a részemről. Teljességgel elfogadhatatlan, és az egészről én tehetek, senki más. Senki más” – mondta, majd hozzátette, amúgy nem számított többre a helyezés terén, de magától jobb teljesítményt várt.

Ezután arról is beszélt, hogy minden versenyhétvégéje érzelmes azért, mert minden helyszínen utoljára szerepel Mercedes-pilótaként, az utolsó futam pedig bizonyára nehéz lesz. A célja pedig továbbra is az, hogy a lehető legjobb eredményekkel búcsúzzon attól a csapattól, amelynek 2013 óta tagja, és amellyel hat világbajnoki címet nyert. „Jelenleg arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapatnak, és mint mondtam, a legjobb helyen fejezzem be. Ehhez valahogy meg kell találnom az időmérős formámat. A versenytempóm remek, csak rá kell jönnöm, hogyan térjek vissza a régi önmagamhoz.”

Remek versenytempóját igyekszik majd kamatoztatni a mai Olasz Nagydíjon is. Noha a győzelem szerinte elérhetetlen távolságba került a 6. rajtkockával, a Ferrarik megelőzését és a dobogóért csatázást nem tartja kizártnak.

A Ferrari kódolt üzenetekkel hallgattatja el a dühös Leclerc-t?