back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen már a trónfosztásáról beszélt

Verstappen már a trónfosztásáról beszélt

-

A monzai versenyen is tetemes, több mint félperces hátrányban végzett a győztes mögött Max Verstappen. A 6. helye után csalódottan nyilatkozott.

Ugyanazt a nótát fújja a legutóbbi F1-es verseny után is Verstappen, amit hónapok óta: amikor a Sky Sports riportere megkérdezte tőle, a Red Bull mindent kihozott-e a versenyéből, hiányérzetről számolt be.

„A pozíciót tekintve igen, de abban nem, ahogy hozzáálltunk a versenyhez. Nem volt elég erős a tempónk, az első bokszkiállásunk rosszul alakult, és a stratégiát sem optimalizáltuk jól. Mások megoldották egy kerékcserével a távot, és azt gondolom, nem az volt a legjobb, hogy mi kétszer álltunk ki” – jelentette ki.

„Az sem segített, hogy a futam nagy részében egy probléma miatt nem használhattuk maximális teljesítményen a motort. Ez összességében egy rossz verseny volt. (…) Sajnos ilyen a versenyzés, nem ezt akarom, de tudom, hogy van ilyen.”

Történelmi büntetés az F1-ben, eltiltották az egyik pilótát

„Ha nem változtatunk semmit az autón, rosszak leszünk a szezon végéig. Nagyon sok feladatunk van.”

Az Olasz Nagydíjon Verstappennek és a Red Bullnak azért szerencséje volt, hogy a McLaren ismét nem használta ki a legerősebb autóban lévő potenciált: a konstruktőri tabellán elmaradt a helycsere, Norris pedig csak 8 pontot faragott a hátrányából, holott ha végre tudja hajtani a távot egyetlen bokszkiállásal és Oscar Piastri elengedi őt, ez 16 pont is lehetett volna.

Verstappen előnye nyolc futammal a bajnokság vége előtt 62 pont, de annyira rázza a vészharangot, hogy szerinte el fogják veszteni az 1. helyet mindkét értékelésben, ha nem javítanak a helyzeten.

„Pillanatnyilag egyik vb-cím megszerzése sem reális számunkra. Sokszor kijelentettem már, hogy a csapatnak sok változtatást kell intéznie az autón, mert egy nagyon domináns autó vezethetetlenné vált hat-nyolc hónap leforgása alatt. Ez nagyon különös nekem, és változtatnunk kell. Most mindenhol rosszak vagyunk, sok változtatásra van szükség” – idézte az Autosport.

Hozzátette, ha megnyerni a bajnokságot, azt nem úgy szeretné megtenni, hogy Norris és a McLaren sorozatosan hibákat követ el, ahogy Monzában is pontok csorogtak ki a markukból: lehet vitatkozni azon, hogy a McLarennek meg kellett-e volna próbálni a győztes Charles Leclerc egykiállásos stratégiáját másolni, de Norris mindenképp korholhatja magát, amiért a pole pozícióból indulva megint nem tudta az 1. helyen zárni az első kört.

Verstappen előre szólt, de a Red Bull nem hallgatott rá