back to top
KezdőlapFormula 1Még egy alapvető dilemmára sem látja a megoldást Binotto az Audinál

Még egy alapvető dilemmára sem látja a megoldást Binotto az Audinál

-

Az Audi F1-es projektjét átvevő Mattia Binotto egyelőre nem tudja, hogy Nico Hülkenberg csapattársának egy fiatal vagy egy tapasztaltabb pilótát válasszon.

Több vezetője volt idén az Audi F1-es projektjének, mint ahány pontot eddig szerzett a jelenleg Sauber néven futó csapata; az utóbbi nulla értéket persze könnyű megugrani. Az egymással civakodó és azóta menesztett vezetők helyére a korábban a Ferrarinál mérnökként sikeresen (csapatfőnökként kevésbé sikeresen) dolgozó Mattia Binotto érkezett, aki javulást sürget és mindenképp fel akarja rázni az istállót.

Tudja, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de semmiképp sem tűr olyan bukdácsolást, mint amit a Sauber bemutat „Ez nem fér bele. A csapatnak győztessé kell válnia a jövőben, és ezt csak úgy érheti el, ha fentebb lép, fejlődik. Gyúrnunk kell” – szögezte le az Olasz Nagydíj hétvégéjén.

„Ez fontos a csapat, a márka, a partnereink szempontjából. Nem tarthatjuk elfogadhatónak a jelenlegi helyzetet. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez bárkinek kényelmes lenne, inkább nagyon fájdalmas.”

Kirúgta egymással vitázó vezetőit az Audi, Binotto kapta a feladatot, hogy F1-es csapatot építsen a romokból

Az Audi csapatfőnöke a Red Bulltól érkezik Jonathan Wheatley személyében. 2025-ben Hülkenberg lesz az istálló egyik versenyzője, a másik kiadó helyért még tülekedhetnek a szerződés nélküli pilóták. Binotto szavai alapján viszont még egy alapvető kérdést sem tisztáztak.

„Mérlegelnünk kell, hogy a rutint részesítjük előnyben, vagy valami mást – mondta a szakember. – Döntenünk kell, és erre a kérdésre most még nem tudok válaszolni. Minden jelöltet meghallgatunk, értékeljük az előnyöket és a hátrányokat, hogy a legjobb döntésre jussunk.”

A hírek szerint jelen állás szerint a tapasztalat és az építkezés segítése lehet a nyerő tulajdonság a Saubernél, mert a sajtóban keringő információk alapján újabban Valtteri Bottas maradása tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

Minden másképp alakulhatott volna – kész volt a szerződés, mégis lecsúszott Norrisról a Red Bull