back to top
KezdőlapFormula 1Csodálatos győzelme után Leclerc mértékletességre intette a Ferrari rajongóit

Csodálatos győzelme után Leclerc mértékletességre intette a Ferrari rajongóit

-

Charles Leclerc emlékszik, volt már része hidegzuhanyban nem is olyan rég, úgyhogy azt szeretné, ha a Ferrarival kapcsolatos elvárásokkal mindenki két lábbal a földön járna.

Az Olasz Nagydíjon Leclerc váratlan győzelmet aratott a 4. helyről indulva, legyőzve az előzetesen favoritnak tartott McLaren pilótáit. Ehhez kellett némi kockáztatás a Ferrari részéről az egyetlen kerékcserével, amiről kérdéses volt, hogy megvalósítható-e jelentős tempóvesztés nélkül, de a monacói meg tudta tartani az 1. helyet, és érzése szerint nem csupán mázlija volt, hogy a gumik bírták a strapát.

A monzai a második győzelme volt a szezonban, az elsőt nem a csapat, hanem a saját számára különleges helyszínen, a hazájában, Monacóban szerezte. Egyezésnek tekinthető a két sikernél az is, hogy mindkét pálya teljesen egyedi a beállítások szempontjából, sehol máshol nem kell olyan szemlélettel beállítani az autót, mint rajtuk.

Leclerc pont emiatt óvatos: a Monacói Nagydíj után jött a Ferrari idei legrosszabb időszaka, amikor kiderült, hogy a fejlesztésekkel zsákutcába tévedtek. „Nem hagyatkozhatunk a legutóbbi verseny kimenetelére. Fontos, hogy a csapat a gyárba visszatérve új fejezetet nyisson és maga mögött hagyja a hétvégén történteket” – idézte a RacingNews365 a Ferrari versenyzőjét.

Átszervezi technikai részlegét a Ferrari, hamarosan munkába áll a Mercedestől igazolt mérnök

„Tanulni fogunk belőle és mindent kielemzünk, de az érzelmeket félre kell tennünk. Bakuba nem szabad őrült reményekkel menni, mert nem tart ott a csapat. Monza nagyon különleges pálya, egész hétvégén gyorsak voltunk rajta, de Baku más lesz, aztán Szingapúr is. Új fejezetet kell nyitnunk.”

„Ezt Monaco után is megtettük Montrealra, de ahogy láttuk, óriásit változott a teljesítményünk egy másik pályára menve – emlékeztetett Leclerc. – Az a három-négy verseny volt a legrosszabb az idényünkben, mert próbáltuk megérteni, mi van az autónkkal. Reméljük, mostantól nem lesz három-négy ilyen futamunk, és szerintem nem is lesz így.” 

„Nagyon fontos, hogy ne csak a csapat, hanem a külvilág felől se támasszanak felénk őrületesen magas elvárásokat, ez nem lenne életszerű. Előre léptünk-e? Igen. Ez elég lesz-e további győzelmekhez a szezonban? Szerintem még nem, mindenesetre a jó irányba mozdultunk.”

Szingapúr és Monaco esetében az F1-es pályákon azért sok a hasonló vonás, így ott mindenképp bizakodhatnak a Ferrari rajongói.

Ritka érzés lett úrrá Leclerc-en, miután a Ferrari önmagát is megdöbbentette Zandvoortban