back to top
KezdőlapFormula 1A Verstappennel flörtölő Wolff rájött, mivel húzta ki a gyufát nála és...

A Verstappennel flörtölő Wolff rájött, mivel húzta ki a gyufát nála és az apjánál

-

A Mercedes csapatfőnöke köztudottan szeretné előbb vagy utóbb leigazolni Max Verstappent, akivel (az apjával együtt) néhány éve eléggé megromlott a viszonya az emlékezetes, botrányokkal teli 2021-es szezonban.

Az volt az a bajnokság, amikor hosszú idő után letaszították a Mercedest és Lewis Hamiltont a trónról, Verstappen volt az „elkövető.” Az idény második felétől, ahogy élesedett a küzdelem, egyre több konfliktus, vitatott manőver alakult ki a két versenyző és csapata között, amik érthetően tartósan rányomták a bélyegüket az egymással való viszonyukra.

A hab a tortán természetesen a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj volt, aminek emlékei bizonyára a mai napig rémálmokkal gyötrik Hamiltont és a Mercedest, de Toto Wolff azt állítja, ő maga ott rontotta el a kapcsolat ápolását Verstappenékkel, hogy a Brit Nagydíjon bekövetkezett ütközés után nem érdeklődött személyesen a falba nagy erővel becsapódó holland pilóta hogyléte felől.

„Nagyon jó volt a kapcsolatunk onnantól, hogy Max feltűnt a radarunkon az együléses versenyautókban versenyezve. Az első nagy Forma-1-es találkozójuk Bécsben, a nappalimban volt, és mindig tudtuk, mi működne jól mindkettőnk oldalán. Mindig megvolt a kölcsönös tisztelet” – nyilatkozta.

Verstappen sokatmondóan reagált Wolff szavaira és a titkos találkozóra

„A viszonyunkban Silverstone hozott változást. Az a szezon mindannyiunkat megviselt, annyira feszült volt, és mindenki érezte, hogy nem helyes, ami történik. Silverstone után hibáztam, ott nagyon félresiklottak a dolgok.”

„Már aznap fel kellett volna hivnom Jost, de nem tettem, mert annyira feldühítettek az események, továbbá Paul Monaghan  [a Red Bull főmérnöke] a bokszutcában azt mondta nekem, hogy Max rendben van, nem esett baja. Ráhagyatkoztam erre az információra ahelyett, hogy tárcsáztam volna Jost, ahogy bármikor megtettem volna korábban. Rákérdezhettem volna, hogy Max rendben van-e. Nekem is van gyerekem, aki gokartozik, tudom, apaként mit érzünk, és ez akkor nem jutott eszembe.”

Verstappen Mercedeshez csábításáról nyíltan beszélt Wolff a közelmúltban, és az udvarlás jelének tekinthető, hogy Jos és Max Verstappen felé is ilyen bűnbánó gesztusokat tesz. Jos a Christian Hornerrel meglévő kölcsönös ellenszenve miatt hajlana arra, hogy fiát a Mercedeshez vigye, de a háromszoros világbajnok egyelőre kivár és hűséget fogadott a Red Bullnak, papíron 2028-ig, a gyakorlatban pedig, ki tudja, meddig.

Wolff kijelentette, kellett idő, hogy az Abu-Dzabiban történtek után rendezzék a kapcsolatukat Verstappenékkel, de arról azt mondta, az „olyan jó, mint korábban mindig is volt.”

Minden másképp alakulhatott volna – kész volt a szerződés, mégis lecsúszott Norrisról a Red Bull