back to top
KezdőlapFormula 1A McLaren azt csiripeli Piastrinak, jó befektetés neki, ha segíti Norrist

A McLaren azt csiripeli Piastrinak, jó befektetés neki, ha segíti Norrist

-

A McLaren csapatfőnöke szerint Oscar Piastrinak érdemes lesz meghajolni a csapat akarata előtt és Lando Norris érdekeit szolgálni, ha olyan helyzet adódik a hátralévő versenyeken.

A McLaren eddig nem avatkozott bele a versenyzői küzdelmébe úgy, hogy a bajnokságban előrébb álló Norrist segítse. A Magyar Nagydíjon utóbbit még vissza is rendelték csapattársa mögé, miután az aktuális helyzetben meghozott stratégiai döntések következményeként átvette az 1. helyet Piastritól, és legutóbb Monzában is hagyták az ausztrál mögött célba érni.

A végelszámolásnál fog kiderülni, hogy ezek a pontok hiányozni fognak-e, de a McLaren számára egyre időszerűbbnek tűnik olyan döntések meghozása, amik Norris érdekeit helyezik előtérbe. Andrea Stella, a wokingiak csapatfőnöke úgy látja, bár Piastrinak biztos fájók lehetnek ezek, hosszú távon jár, mert megtérül az áldozata.

„Ha segítesz a csapattársadnak megnyerni a bajnokságot, az nagy lökést ad, és hasznos az egész csapatnak. Oscar még csak a második Forma-1-es szezonjának közepén jár, övé a jövő. Amikor segítenie kell, meg kell adnia a szükséges segítséget a csapatnak vagy Landónak, mert ez befektetés a számára” – mondta a RacingNews365-nek.

Verstappen dörzsölheti a tenyerét? – Horner nehéz helyzetet lát a McLarennél

A Forma-1 kemény világ, sokszor láttuk, hogy könnyen beskatulyázhatják azt, aki önként átadja a pozícióját a csapattársának, így izgalmas lesz figyelni, Piastri hajlandó-e ilyet tenni.

A McLaren ausztrál pilótája egyre jobb tempót diktál, egyre többször végez Norris előtt (az előző négy futamból háromszor megtette). Ő maga azt szeretné, hogy ezentúl kevésbé ingadozzon a teljesítménye, ami a fiatal versenyzőknél óhatatlanul elő szokott fordulni. „Ott tartunk, hogy az utolsó simításokat végezzük annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen, már nem tűzünk ki nagy lépéseket – nyilatkozta a GPblog-nak. – Javulni akarok abban, hogy kiegyensúlyozottabban teljesítsek, főleg az időmérőkön.”

„A legnagyobb kihívás, hogy minden alkalommal megvalósítsam [a jó teljesítményt]. Volt, amikor ez nem sikerült, míg máskor nagyon erős voltam. Tavaly több olyan nagydíj volt, főleg a versenyeken, amikor Lando egy lépéssel előrébb járt. Úgy érzem, hogy idén sokkal többször tartom vele az iramot, bár nem mindig, és néhányszor kicsit gyorsabb is voltam nála. Az a nehéz, hogy ezt minden nagydíjon megtegyem.”

Minden másképp alakulhatott volna – kész volt a szerződés, mégis lecsúszott Norrisról a Red Bull