back to top
KezdőlapFormula 1Alonso a saját pénzéből is fizetné Newey-t

Alonso a saját pénzéből is fizetné Newey-t

-

Az Aston Martin csapatfőnökének arcán még mindig fülig ér a vigyor Adrian Newey leigazolása miatt, akinek a fizetése egy részét Fernando Alonso is átvállalta volna.

A héten hivatalosan bejelentették, hogy Newey az Aston Martin csapatánál folytatja a pályafutását, ahol végre együtt dolgozhat Alonsóval, akivel az elmúlt évtizedekben rendre elkerülték egymást. Mike Krack azzal viccelődött, hogy a kétszeres világbajnok a saját pénzéből is kész lett volna áldozni a híres mérnök megszerzésére.

„Még azt is mondta, a fizetése egy részéről lemond, hogy megfizessük Adriant. 10, 20 százalékról beszélt, szóval ma megkeresem, hogy végül mennyiről hajlandó lemondani – nyilatkozta az Aston Martin csapatfőnöke Bakuban. – Látható, mennyire tiszteli egymást ez a két ember. Nagyon el akarnak érni valamit. Adrian mindig is közösen akart dolgozni egy Fernandóhoz hasonló egyénnel, és fordítva.”

Ami azt illeti, Newey bére valóban kiemelkedő lesz, bár természetesen nem hozták nyilvánosságra a pontos összeget. Lawrence Stroll gárdájánál azért van mit a tejbe aprítani, nem szorulnak arra, hogy Alonsónak kevesebbet utaljanak.

Alonso mellett az Aston Martin egész stábját lázba hozta a szerződés véglegesítése és a bejelentés. „Még mindig vigyorgok, látják? Nehéz abbahagyni. Ez fantasztikus hír a csapatnak. A lelkesedés óriási. Rosszul őrzött titok volt, de miután házon belül bejelentettük a hírt, nagyszerű volt látni, ahogy 800 ember ünnepel, majd még jobban ünnepeltek, mikor Adrian megjelent személyesen is” – mondta Krack.

Newey elismeri, 17 évet késett az Alonsóval való összeállása