back to top
KezdőlapFormula 1Norris fontos kiegészítést árult el a McLaren döntéséről

Norris fontos kiegészítést árult el a McLaren döntéséről

-

Lando Norris úgy véli, a McLaren döntése a csapatsorrendről arra az esetre nem vonatkozik, ha az első két helyen halad a csapat két versenyzője, és Oscar Piastri megy előrébb.

A McLaren ma elárulta, a belső egyeztetések után meghozták a döntést arról, hogy az egész csapat beáll Norris mögé az egyéni küzdelemben, és ebben Piastri is részt vesz, vagyis számíthatunk arra, hogy ha a helyzet úgy kívánja, az ausztrál átadja neki a pozícióját. A külső szemlélők számára ez már több hete nyilvánvaló volt, hiszen Norrisnak minden pontra szüksége van a Max Verstappen elleni csatában, akitől jelenleg 62 pont a hátránya, és már láttunk olyan jeleneteket, amelyek nélkül ez a különbség kisebb lenne.

Norris az Azeri Nagydíj előtt viszont arra utalt, hogy a helycsere elmarad, amennyiben ők ketten mennek az első két helyen, és csapattársa áll előrébb. Vagyis Piastrinak elvileg futamgyőzelemről nem kell lemondania, a brit ugyanis úgy fogalmazott, a helycserés segítség „alacsonyabb pozíciók esetén” jöhet elő, „ha [Piastri] a győzelemért harcol, megérdemli a győzelmet,” és nem is számít arra, hogy ilyenkor megkapná tőle az 1. helyet. 

„Ő továbbra is a saját versenyét futja, támad, végzi a feladatát. Lehet, hogy idén egyszer sem kell majd segítenie. Inkább arról szól az egész, hogy ha a szükség úgy hozza, Oscar segít nekem, de ő minden alkalommal továbbra is úgy megy ki a pályára, hogy harcol saját magáért” – mondta.

Verstappen dörzsölheti a tenyerét? – Horner nehéz helyzetet lát a McLarennél

„Ha jobb nálam, legyőz az időmérőn és megnyeri a futamot, az azért történik, mert jobb munkát végzett nálam.”

Norris hozzátette, alamizsnával amúgy sem szeretne a Forma-1 világbajnoka lenni, hiába fájna neki, ha a szánalomból kapott pontok jelentenék a különbséget a végelszámolásnál. „Nem akarom elvenni mástól a bajnoki címet, és nem akarom úgy sem megszerezni, hogy nekem adják – jelentette ki. – Úgy akarom megnyerni, hogy harcolok Max ellen és legyőzöm, és legyőzök mindenki mást is, bebizonyítva, hogy én vagyok a legjobb.”

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella viszont azt mondta, Piastri hajlandó lenne a győzelmet is átadni csapattársának.

Hiába éleződik a csatájuk, Verstappen és Norris megint együtt utazott (kép)