16.5 C
New York
péntek, szeptember 20, 2024
KezdőlapFormula 1„Valami megváltozott" – Verstappen máshogy viselkedik, mint eddig?

„Valami megváltozott” – Verstappen máshogy viselkedik, mint eddig?

-

A korábbi világbajnok szerint Max Verstappen érezhetően más, mint eddig volt.

Max Verstappen legutóbb júniusban, a Spanyol Nagydíjon nyert a Forma–1-ben, az azóta eltelt hét futamon pedig egyaránt legyőzték, ráadásul a Red Bull a jelek szerint igencsak nagy slamasztikába lavírozta magát az RB20-as fejlesztésével, amelyből az Amerikai Nagydíjra érkező fejlesztésekkel akarnak majd kimászni. Részben ugyanakkor már az azeri futamon javult a helyzet, hiszen Sergio Pérez egészen a hajrában történt balesetéig harcban volt a győzelemért, Verstappen viszont csak szenvedett, utólag pedig beismerte, hogy az autó egyébként jobb lesz Monza óta, csak a beállításokat rontotta el.

A Red Bull már Newey alatt rossz irányba indult el, és hallgatnia kellett volna Pérezre

„Nem volt élvezetes. Tulajdonképpen, ami miatt már az időmérő alatt és után is aggódtam, az okozta a legnagyobb gondot a versenyen, amelyen rengeteget pattogott alattam az autó, ezért elveszítettem a kapcsolatot az aszfalttal. Valamelyik tengelyen egy kerék folyton elemelkedett az aszfalttól a lassú kanyarokban, ami miatt ezekben rengeteg időt veszítettem. Az autó a féktávokon is ugrált, és emiatt rengeteget csúszkált. Tudjuk, hogy nem akarod, hogy a versenyen ilyesmi történjen, úgyhogy mindez rengeteg nehézséget idézett elő” – nyilatkozta Verstappen a verseny után, amelyen a 15. helyről induló bajnoki riválisa, Lando Norris is megelőzte, Sergio Pérezzel szemben pedig rengeteg időt veszített.

Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka a Sky Sports adásában ráadásul úgy vélte, Verstappenből mintha a nehézségek hatására legalább ideiglenesen kiveszett valami, ami eddig megvolt. „Max az elmúlt néhány versenyen lehangoltnak hangzik. Még csak tűz sincs benne, és nem harcol annyira keményen. A rádióban is alig halljuk őt. Valami megváltozott. Olyan, mintha azért lenne, mert tudja, nem nyert egy ideje, az autó pedig nem úgy viselkedik, ahogyan akarja. A csapattársa legutóbb sokkal gyorsabb volt nála. Nagyon furcsa a helyzet.”

Hogy Verstappen viselkedése megváltozik-e, az persze attól is függhet, hogy a Red Bull mennyire lesz versenyképes az elkövetkező futamokon.

Pérez nyerhetett is volna a Red Bull szerint, Verstappen egy rossz döntést kárhoztat

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]