back to top
KezdőlapFormula 1Piastri beszélt arról, hogy mennyi esélye van a vb-címre

Piastri beszélt arról, hogy mennyi esélye van a vb-címre

-

A McLaren pilótái közül Oscar Piastri nem érzi reálisnak, hogy normál körülmények között utolérje Max Verstappent a tabellán.

Bár Piastri egyelőre csak a 4. helyet foglalja el az F1 bajnokságában, az elmúlt hónapokban ő gyűjtötte a legtöbb pontot, hiába csapattársa, Lando Norris vált Verstappen első számú kihívójává. A jó sorozat két győzelmet is magában foglalt, és a legutóbbival, a bakuival egy bátor előzésnek köszönhetően sokak elismerését kivívta.

A McLaren második szezonját teljesítő versenyzője úgy véli, józan ésszel nem szabad azt vizionálni, hogy támadhat az idei bajnoki címért. „Nem estem ki teljesen a játszmából az egyéni bajnokságban, de nagydíjanként átlagosan több mint tíz pontot kellene hoznom Maxon. Próbálok minden versenyt megnyerni, de a bajnokság megnyeréséhez más tényezőkre is szükségem lesz. Nem reális, hogy ez hétszer zsinórban megtörténjen” – idézte Piastrit a Racefans.

„Természetesen próbálom minden hétvégén a lehető legjobb eredményt elcsípni, és az csak bónusz, ha kicsit javul a helyzetem, de nem ringatom magam abba a hitbe, hogy valóban részese vagyok a bajnoki küzdelemnek. Ha valami őrültség történik, akkor ott leszek, hogy részesévé váljak.”

Izgulhat a McLaren, alaposabban megvizsgálják a trükkös hátsó szárnyat

Piastri hét nagydíjjal a bajnokság vége előtt 91 ponttal követi Verstappent (futamból tíz lesz a még hátralévő három sprint miatt), és Norrison kívül még Charles Leclerc is előtte áll a tabellán. Ez alapján tényleg sorozatban szállítania kell a győzelmeket, ami azért tűnik nehéznek, mert a június végi Spanyol Nagydíjtól számítva senki sem jutott el három győzelemig.

Kérdés persze, a Red Bull és Verstappen mennyire talál magára, illetve hogy Norris hány alkalommal tud az ausztrál fölé kerekedni. A brit az elmúlt három helyszínen közelebb férkőzött Verstappenhez a tabellán, de közel sem olyan mértékben, hogy arról lamentáljunk, a következő versenyeken megtörténik-e a helycsere.

Piastri hozzátette, hogy a Leclerc ellen kiharcolt győzelme az egyik legfontosabb a pályafutásában. „Sokkal édesebbé tette a bakuit a rengeteg kemény munka és a nyomás. Ne értsenek félre, Magyarországon is különleges volt a győzelem, de amikor ilyen sokáig ilyen keményen kell dolgozni, az más” – mondta.

A Mercedes összezavarja a nézőket, és a McLaren is meg meri tenni, amit a Red Bull nem