16.5 C
New York
szombat, szeptember 21, 2024
KezdőlapFormula 1Verstappen kicselezni készül az FIA-t, hogy ne kapjon büntetést a káromkodásért

Verstappen kicselezni készül az FIA-t, hogy ne kapjon büntetést a káromkodásért

-

A Szingapúri Nagydíjon káromkodásért szankcionált Max Verstappen nem szeretné felhúzni magát a történteken, még ha továbbra sem tud egyetérteni a Forma-1 nyelvi megtisztulását célzó törekvésekkel. De vajon Kevin Magnussent miért nem büntették a maga csúnya beszédéért?

A holland a csütörtöki sajtótájékoztatón használta két alkalommal is az angol F betűs szót, egyszer éppen akkor, amikor az FIA-elnök Mohammed bin Szulajm kijelentésére reagált, aki rapperekhez hasonlította a csapatrádióban sűrűn káromkodó versenyzőket, és megfogalmazta azon tervét, hogy kiszűretni készül a FOM-mal a közvetítésekből a csúnya beszédet.

Korábban is előfordult már, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavakért kértek számon valakit az F1 sportfelügyelői – bár eddig többnyire csak akkor, ha azok valaki sértegetésére irányultak. Verstappent büntetés gyanánt egy meg nem nevezett közmunkára, a közösség érdekében végzendő tevékenység elvégzésére utasította az FIA, amit követően a háromszoros világbajnok a paddockban a De Telegraafnak nyilatkozva „bizarrnak” nevezte az egész káromkodásügyet.

„Hogy ellenem irányulna? Nem problémázok ezen, nem akarom erre pazarolni az energiámat. Eléggé meglepett, amikor ezt rám olvasták. Majd részt kell vennem valamin, talán csak laptopon keresztül. Lehet, hogy egy konferencián.”

F1-es abszurd: káromkodással kritizálta a káromkodás tilalmát Verstappen, büntetést kapott

Pedig a hétvége felvezetéseként Verstappené mellett egy másik versenyző csúnya beszéde is felkapott lett, az eltiltásáról visszatérő Kevin Magnussen ugyanis viccesen azt találta mondani, nulla büntetőponttal ismét lesz lehetősége „b***akodni”. Ő mégsem került a vizsgálódások kereszttüzébe, Verstappen szerint pedig ennek az a prózai oka, hogy a dán szavai nem az FIA hivatalos eseményén hangoztak el.

„Ő azt nem a sajtótájékoztatón mondta, a jelek szerint ez a különbség. Ezek szerint itt továbbra is szabad káromkodni, szóval legközelebb ne is kérdezzetek tőlem semmit a sajtótájékoztatón, hanem majd utána itt [a paddockban] beszélgethetünk” – eszelte ki a mestertervet a holland.

Az F1 és az FIA káromkodások elleni, hirtelen jött keresztesháborúja egy újabb olyan téma bin Szulajm hivatali ideje során, amikor a sport látszólag marginális ügyekre helyez túl nagy fókuszt. Az irányelv körüli zavarról pedig árulkodik, hogy miközben kimondottan a gyerekek megóvása érdekében próbálják száműzni a csúnya beszédet, az F1 hivatalos Instagram-csatornája azért továbbra is boldogan learatja a like-okat az ominózus Verstappen-jelenet videójával…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Hamilton rasszizmust szimatol az FIA-elnöknél, de közben a mondanivalójával egyetért

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]