back to top
KezdőlapFormula 1Videós bizonyíték: nem sikerült becserkészni az F1-et is leállító varánuszt, új célpontokat...

Videós bizonyíték: nem sikerült becserkészni az F1-et is leállító varánuszt, új célpontokat talált magának

-

Szombaton a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzését néhány perc elteltével piros zászlóval kellett megszakítani, miután a helyi élővilág hírhedt képviselője, egy varánusz megjelent a pályán.

Sprintelő varánusz tette komikussá az utolsó szingapúri edzést

Sportbírók egy zsákkal üldözőbe vették, és a mezőny hamarosan ismét megkapta a zöld jelzást, ám a hajsza végeredményét a képernyőn már nem láthattuk. Egy az X-re feltöltött nézői videóból azonban utólag kiderült, nem járt sikerrel az üldözés: az óriásgyík, talán sejtve a rá váró borús jövőképet, rendkívüli módon szaporázni kezdte a lépteit, hogy megszökjön az őt elkapni próbáló sportbíróktól, s amikor a televíziós közvetítés már más képeket mutatott, az állat egy a pálya határát szegélyező betonblokk alatti résen átmászva elhagyta az F1-es autók által használt területet – ugyanazzal a lendülettel pedig megjelent a nézőtéren!

A lelátón, a kerítés közvetlen közelében helyet foglalók között némi ijedtség is úrrá lett, amint a méretes állat a lábak között kezdett el bújkálni, a biztonsági személyzet pedig azt a felszólítást intézte a közönséghez, hogy semmiképp ne érjenek hozzá az állathoz.

A felvétel utolsó kockái szerint a versenyzők és a szurkolók napját is megbolygató varánusz a nézőtér mögötti kerítés rácsain keresztül aztán még messzebbre távolodott az F1 érdekeltségébe tartozó területtől.