16.5 C
New York
vasárnap, szeptember 22, 2024
KezdőlapFormula 1Meglepő pilótanevet dobott a kalapba a Red Bull, miközben Ricciardo már kezdhet...

Meglepő pilótanevet dobott a kalapba a Red Bull, miközben Ricciardo már kezdhet csomagolni

-

A Red Bull csapatfőnökének szavai alapján Daniel Ricciardo hamarosan tényleg elveszítheti az ülését, mert a bikások csak így tudhatják meg, mennyire jó valójában Liam Lawson. Christian Horner közben a Mercedes egyik pilótáját is megemlítette lehetséges célpontként.

Christian Horner még a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése előtt nyilatkozott a Sky Sports-nak, szavai alapján pedig nehezen elképzelhető, hogy a Red Bull nem fogja lecserélni az RB-nél semmi extrát nem nyújtó Daniel Ricciardót a tavaly az ausztrál pilóta helyére beugró Liam Lawsonra.

„Nem fogok belemenni a versenyzői szerződések részleteibe, ez a cég és az egyének közötti magányügy – felelte a Red Bull csapatfőnöke azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint Lawsonnak az idén legalább 5 futamon részt kell vennie a Red Bull két csapatának valamelyikében ahhoz, hogy jövőre ne váljon szabadon igazolhatóvá. – Liam lenyűgöző munkát végzett nekünk tavaly a VCARB-nál (akkor még Alpha Tauri – a szerk.), az idén viszont a tapasztalat mellett döntöttünk, mert Daniel volt a tuti választásunk arra az esetre, ha Sergio [Pérez] rosszul teljesít. Danielnek nem volt rossz éve, de kiemelkedő sem. A kérdés, hogy mennyire jó Liam, olykor pedig nehéz döntéseket kell meghozni azért, hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre. Le fogunk ülni és számba vesszük a lehetőségeket a három hetes szünet alatt.”

Horner nehéz döntésekről mondott szavai mintegy előrevetítik Ricciardo leváltását, Horner szerint pedig egy szingapúri jó vagy rossz teljesítmény (azóta az ausztrál kiesett a Q1-ben, miközben csapattársa Q3-ba jutott, szóval inkább utóbbi) sem befolyásolja döntően a döntést, mivel „rengeteg tudásunk és adatunk van arról, hogy hol áll Daniel.”

Ricciardo már öngyilkossági kísérlettel viccelődik – tényleg csak egy manipulált verseny mentené meg a karrierjét?

Russell is képbe kerülhet?

Martin Brundle, a Sky Sports szakkommentátorának felvetésére a Red Bull csapatfőnöke ezután azt fejtegette, hogy a tágabb képet is figyelembe kell venniük a pilótapiacon. „Remek lehetőséget adtunk annyi fiatalnak az idők során, de a Red Bull rendszere megköveteli az eredményeket és a teljesítményt. Max [Verstappen] teljesít, Checo alulteljesített az idén, tavaly jó munkát, vagy legalábbis a második helyhez és a konstruktőri bajnoki címhez elég jó munkát végzett.”

„Kicsit szét kell néznünk. Ott ül Liam Lawson a kispadunkon, de nem vagyunk elég biztosak benne, hogy… megnézve az olyanokat, mint [Franco] Colapinto, [Ollie] Bearman és [Kimi] Antonelli. Van ő is ezen a szinten? Ezt csak az idő fogja megmondani. Nekünk ott van Isack Hadjar a Forma–2-ben, aki nemrég még vezette a bajnokságot, és van egy nagyon izgalmas fiatal tehetségünk, Arvid Lindblad a Forma–3-ban, aki engem különösen izgat. Van mélysége a junior programunknak, de időt akarunk adni magunknak arra, hogy megfontoljuk a jövőbeli lehetőségeinket.”

„És nem félünk attól sem, hogy a Red Bullon kívülre tekintsünk. George Russellnek lejár a szerződése a következő év végén, bolondság lenne nem figyelembe venni ezt is. És vannak már tehetséges pilóták, akiknek szintén lejárhat a szerződése.”

Persze kérdéses, hogy Horner nem csak azért dobta-e be Russell nevét is, hogy kicsit zavart keltsen a Mercedesnél, amelynek csapatfőnöke az idén folyton Max Verstappen elcsábításáról beszélt, és továbbra sem tett le arról, hogy a holland pilóta előbb-utóbb a Mercedesnél vezessen. Lehet, hogy pont Verstappen 2026-os Brackley-be igazolása nyithatja meg az utat Russell Red Bullhoz érkezése előtt?

Hamiltont meghurcolták érte, Sainz a jelek szerint 5 milliós büntetéssel megússza

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]