back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen belebegtette: ha ez így folytatódik, visszavonul

Verstappen belebegtette: ha ez így folytatódik, visszavonul

-

Max Verstappen a szombatot követően a Szingapúri Nagydíj vasárnapján is folytatta az FIA elleni bojkottját. Ismét a paddockban tartotta meg a maga sajtótájékoztatóját, amin elmondta, fárasztónak találja a hétvégi káromkodásügyhöz hasonló szöszöléseket az F1-ben, az ilyenek csak közelebb terelik őt a sportból való kiszálláshoz.

Miután a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott káromkodása miatt pénteken büntetést kapott az FIA-tól, Verstappen szombatra stílust váltott: az időmérő utáni hivatalos sajtóeseményen az FIA elleni protestálás részeként csak tőmondatokban válaszolt, majd a paddockban adott részletes interjút a médiának.

Akcióját vasárnap is folytatta: miután másodikként ért célba a Szingapúri Nagydíjon, a sajtószobában nem volt túl közreműködő, de jelezte, hogy kint továbbra is áll a kérdések elébe.

Elképesztő: Verstappen bojkottal vágott vissza a büntetésre, széttrollkodta a sajtótájékoztatót

A paddockban aztán egyik kérdésre reagálva kifejtette, az FIA káromkodás ellen indított keresztes háborúja csak közelebb sodorta ahhoz, hogy még viszonylag fiatalon visszavonuljon az F1-ből.

„Ó, hát persze. Ezeknek a dolgoknak mindenképpen hatásuk van a jövőmre is. Nem adhatjuk önmagunkat és ilyen butaságokkal kell foglalkoznunk. Azt hiszem, én már eljutottam karrierem azon szakaszába, amikor nincs szükségem rá, hogy folyamatosan ilyenekkel törődjek. Nagyon fárasztó” – felelte az egy hét múlva 27 éves Verstappen, akit a racingnews365 idéz.

„Persze sikeresnek lenni és versenyeket nyerni jó érzés, de miután egy versenyző mindent elért, versenyeket és bajnokságot nyert, szeretné jól is érezni magát. Természetesen mindenki a határokat feszegeti ebben a sportban, még a mezőny végén is. De ha közben ilyen buta dolgokkal is foglalkoznunk kell, az engem csak közelebb visz ahhoz, hogy ne folytassam ebben a sportban.”

Verstappen hisztiző kisgyerekként vagy érett világbajnokként viselkedett? – vélemény