back to top
KezdőlapFormula 1Wolff: Horner már megint keveri a sz*rt

Wolff: Horner már megint keveri a sz*rt

-

A Mercedes csapatfőnöke szerint Christian Horner csak a tőle megszokott magatartást hozta, amikor George Russell lehetséges leigazolásáról beszélt a Red Bullhoz.

A Red Bull csapatainál bőven akad kérdőjel a jövőbeli felállásokról: Sergio Pérez számára gyakran az is neccesnek látszik, hogy a 2025 végén lejáró szerződésének végéig kihúzza a helyén, míg Daniel Ricciardo talán már teljesítette utolsó futamát a bikások kötelékében.

Ennek kapcsán említette meg Horner, hogy a merítési lehetőségeket nem csak házon belül mérlegelik, hanem a jövő év végén lejáró szerződésű pilótákat is fontolóra veszik, például George Russellt. A kezdetek óta a Mercedes által támogatott pilótáról tett észrevételnek azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget Toto Wolff.

„Christian mindig próbálja keverni a sz*rt – mondta a Mercedes csapatfőnöke a riválisáról. – Mindig megpróbál kavarni, ez része a játszmának. George mindig is a Mercedes versenyzője volt, és ez remélhetőleg örökre így marad.”

A csúnya szavakkal kapcsolatos aktuális mizéria apropóján rögtön megkérdezték tőle, a szóhasználata miatt nem fél-e az FIA megtorlásától (noha a jelek szerint a trágár kifejezések tilalma elsősorban az FIA által szervezett sajtótájékoztatókra, eseményekre vonatkozik), de Wolff úgy vélte, egy természetes folyamat, a mosdóba menetel egyik fajtáját használta hasonlatként, így szerinte jó érvvel tudná kimentené magát a felügyelők előtt.

Nem kizárt, hogy Horner arra kontrázott a megszólalásával, hogy Max Verstappent az elmúlt hónapokban többször kapcsolatba hozták a Mercedesszel – és ehhez Wolff is adott adalékot –, és egy fordított irányú versenyző-átigazolás elméleti lehetőségét lengette be.

A Red Bull négy autóval harcol Norris ellen? A McLaren furcsállja Ricciardo húzását