back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen káromkodási ügyében rámutattak egy elképesztő ellentmondásra

Verstappen káromkodási ügyében rámutattak egy elképesztő ellentmondásra

-

Mint ismert, a pályán meglehetősen langyos Szingapúri Nagydíj hétvégéjének központi témája Max Verstappen káromkodási ügye volt, amiért közösségi munkára büntették a háromszoros világbajnokot. A versenyzők egyeztetést kezdeményeznek az FIA-val.

Az ügyre nehéz jelzőket találni, sokan bizonyára inkább kínjukban, semmint a szórakoztató jellege miatt nevetnek rajta. Verstappen azt mondta, a versenyzők privát beszélgetőcsoportjában az F1-es vetélytársai közül sokan egyetértettek vele, hogy az egész olyan, mint egy rossz vicc, és semmi kifogásolnivalót sem láttak a viselkedésében.

A versenyzők érdekvédelmi szakszervezetének (GPDA) vezetője, Alexander Wurz azt mondta, erre muszáj lépniük, és rámutatott egy ellentmondásra is. „Hány életfogytiglani közösségi tevékenységre kellene kötelezni Günther Steinert az F-betűs szó használatáért? Őt felmagasztalták az F-betűs szó használatáért, a Netflix világszerte közvetítette, és akkor az nem okozott problémát. Miért lett belőle hirtelen az?” – tette fel a jogos kérdést a Formel1.de Youtube-csatornájának, utalva a Drive To Survive sorozatra és az általa a laikusok számára egyik legismertebbé váló figurára, a Haas korábbi csapatfőnökére.

Verstappen hisztiző kisgyerekként vagy érett világbajnokként viselkedett? – vélemény

„A GPDA elnökeként természetesen azt kell mondanom, hogy magunk között megvitatjuk a helyzetet, közös álláspontot alakítunk ki, aztán meghatározzuk, milyen formában beszélünk róla az FIA-val és az elnökével.”

Wurz azt mondta, nem a médián keresztül akarnak megoldást, helyette zárt ajtók mögött próbálják majd jobb belátásra bírni Mohammed bin Szulajm FIA-elnököt. Verstappen fárasztónak találja, hogy a versenyautón kívül még arra is figyelnie kell, hogyan fogalmaz, és a korábbi F1-es versenyző is túlzónak érzi a büntetését.

„Azt gondolom, a versenyzőknek engedni kell, hogy bizonyos mértékig úgy fejezzék ki magukat, ahogy akarják, ha nem támadnak verbálisan másokra és nem használnak diszkrimináló kifejezést – jelentette ki Wurz. – Szerintem túl szigorú büntetést kapott.”

Hamilton Verstappen mellé állt: Remélem, nem tölti le a büntetését, én sem tenném