back to top
KezdőlapFormula 1Alonso csapata nagyot tévedett, de ez kivételesen jól sült el

Alonso csapata nagyot tévedett, de ez kivételesen jól sült el

-

Fernando Alonso a Szingapúrban szerzett 8. helye után elárulta, az Aston Martin szimulációi azt mutatták, hogy ő és Lance Stroll csak a 15-16. helyre érhet oda.

Általában rossz hatása van, amikor egy F1-es csapatnál félrebecsülnek valamit, de az Aston Martin gárdáján ezúttal kivételesen jól jártak ezzel. Az ok: a szimulációk nagyon gyenge szereplést vártak Alonso és Stroll részéről, ám a spanyol újfent pontokkal gazdagította a számláját.

„A 15-16. helyeken kellett volna beérnünk, a szimulációink ezt mutatták, mivel az alapján csak a hetedik-nyolcadik legerősebb csapatnak számítottunk. Mégis nyolcadik lettem, két másodperccel lemaradva az egyik Ferraritól” – mondta Alonso a DAZN-nak.

Aki ráadásul önerőből harcolta ki ezt a pozíciót, nem kellett hozzá biztonsági autós fázis vagy tömeges baleset- vagy kiesési hullám, vagy épp csapattársa szándékos karambolja sem. Az Aston Martin csapatfőnöke is megerősítette, hogy a vártnál jóval erősebben teljesített az autójuk.

„Vannak a számok és vannak a reményeink, de őszintének kell lennünk. Semelyik modell sem hozta ki eredményül azt, hogy ennyire elöl fogunk végezni” – mondta Mike Krack. Szerinte a jó stratégiai döntések hozadéka volt ez, míg Alonso az erős időmérőt és a jó gumi- és fékkezelést emelte ki.

Verstappen káromkodási ügyében rámutattak egy elképesztő ellentmondásra