16.5 C
New York
szerda, szeptember 25, 2024
KezdőlapFormula 1Nem tudta a Ferrari csapatfőnöke, mi hiányzik az életéből, míg meg nem...

Nem tudta a Ferrari csapatfőnöke, mi hiányzik az életéből, míg meg nem kapta azt a McLarentől

-

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown látványos haverkodásba kezdett a szingapúri hétvégén a legfőbb ellenfeleivel. Vajon a csapata fölényéből fakadó kényelmes helyzetnek köszönhető ez a jó kedélyállapot, vagy tényleg alaposan megfontolt érdeke, hogy rendezze a viszonyt azokkal, akik megkérdőjelezik autóinak szabályosságát?

A Szingapúri Nagydíj után Brown egy olyan ajándékkal a kezében kereste fel Frédéric Vasseurt a Ferrari garázsánál, amiről egyelőre nehéz elképzelni, hogy milyen élethelyzetben tudná használni azt a csapatfőnök: egy Fred-feliratú McLaren-csapatpólóval, amit nem csak azért lenne szentségtörés felvennie, mert – mint anyáinktól mind megtanultuk – a piros és a narancssárga színű ruha nem illik össze, hanem az F1 két legsikeresebb istállójának történelmi rivalizálása fényében sem. Vasseur nagy nevetések és pacsik kíséretében vette át az ajándékot, aztán persze ki tudja, egy napon hova vezet az útja, elvégre ő az egyetlen, aki 2016 óta a Renault és a Sauber/Alfa Romeo után már a harmadik különböző F1-es istállót irányítja.

Persze amellett is szólhatnak érvek, hogy az esemény legnagyobb szentségtörése az a mondat, amivel a McLaren az X-oldalán megosztotta a videót:

„Mindenki McLaren-rajongó, még akkor is, ha azt mondja, hogy nem McLaren-rajongó” – ezt a mondást Sebastian Vettel fogalmazta meg, ám a Ferrari nevével, amikor maga is a maranellóiaknál versenyzett.

A McLaren ugyan a hétvégén tovább építette előnyét a konstruktőri tabellán, ami immár 41 pont, ám egyúttal a szezon legnagyobb szabályértelmezési vitáját is magára húzta, s a szingapúri szombaton az FIA-val való egyeztetés után belement, hogy módosítja túlzott hajlékonyság, „mini-DRS” használatának gyanúját ébresztő hátsó vezetőszárnyát. Ami kapcsán pár nappal korábban Vasseur és a Red Bullt irányító Christian Horner nem túl burkoltan egyaránt azt állították, bizonyosan túllépte vele a McLaren a szabályosság határait, még ha a jelenlegi FIA-teszteket sikerrel is vette. Hogy a wokingiak a változtatás mellett döntöttek, az paddockbeli értesülések alapján abból fakadhatott, hogy az FIA szigorúbb fellépésétől tartottak.

Beadja a derekát, módosítja a mini-DRS-t a McLaren, de neki is van egy kérése

A hétvégi viták után talán az sem véletlen, hogy Brown a Hornerrel rendezett viszonyt is szerette volna világgá kürtölni, ami a másnapi közös repülőút során készült fényképpel valósult meg.

„A hazafelé tartó repülőn helyreállt a béke az F1-ben (hol van a Netflix, amikor szükség lenne rá?) – a harc azonban folytatódni fog a pályán. Milyen csodálatos ez a sport!” – írta az X-en Brown, aki eddig szerethető figuraként járhatott-kelhetett a paddockban, ám most, hogy a McLaren hosszú idő után újra az F1 legjobb autójává vált, már neki is egyensúlyoznia kell az élmezőny veszedelmes viszonyai között.

A McLaren főnökének nincs jó híre az őket lassítani próbáló riválisok számára

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]