16.5 C
New York
péntek, szeptember 27, 2024
KezdőlapFormula 1Ricciardo megszegte a Red Bull-vezérrel kötött megállapodását

Ricciardo megszegte a Red Bull-vezérrel kötött megállapodását

-

A Red Bull tanácsadója szerint Daniel Ricciardo pályafutása akkor vett rossz irányt, amikor 2018-ban elhagyta őket. Helmut Marko felidézte, hogy az ausztrál már vele és a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitz-el is kezet rázott a folytatásra.

Miután a Red Bull bejelentette, hogy Daniel Ricciardóval véget ért a közös történetük, az ausztrál pilóta pedig a közösségi médiában búcsúzott el az F1-től, Helmut Marko a Formel1.de YouTube-csatornáján beszélt arról, hogy a nyolcszoros futamgyőztes karrierje véleménye szerint akkor vett rossz irányt, amikor 2018-ban elhagyta őket, és hogy Ricciardo soha nem tudott visszatalálni a régi énjéhez.

A Red Bull kulcsembere kimondta Ricciardóról, amit sokan sejtettek

A 81 esztendős tanácsadó azt is felidézte, hogy egykori versenyzőjük 2018-ban a Red Bullba 2019-től bekerülő Honda-motorok versenyképessége miatt is aggódott, illetve Max Verstappen erősödése és egyre nagyobb befolyása is a távozás felé lökte. Az osztrák mindemellett egy eddig nem hangoztatott részletet is elárult. Nevezetesen azt, hogy mielőtt Ricciardo értesítette a Red Bullt arról, hogy nem hosszabbítja meg 2018 végén lejáró szerződését és elfogadja a Renault ajánlatát, júniusban vele és a 2022-ben elhunyt Red Bull-vezérrel, Dietrich Mateschitz-el is megegyezett arról, hogy marad a Red Bull kötelékében.w

„Volt egy esemény Grazban a főtéren, majd végül leültünk és megegyeztünk, ami kézfogással pecsételtünk meg. Aztán elment Salzburgba, és ugyanezt megtette Dietrich Mateschitz-el” – mondta Marko, rámutatva, hogy Ricciardo lényegében megszegte a szavát akkor, amikor később meggondolta magát.

Felajánlották neki, hogy maradjon

Marko elárulta azt is, hogy a Red Bull nyitott a további közös munkára az ausztrállal – Lawrence Barretto az F1.com-on azt írta, állítólag Ricciardo tartalékversenyzőként maradhatott volna, ha akar, de nem akart –, mivel „ő az egyik legnépszerűbb Forma–1-es pilóta, különösen az Egyesült Államokban”, ezért nagyköveti állást ajánlottak neki, de egyelőre nem fogadta azt el, mert „időt akar ahhoz, hogy végiggondolja az egész jövőjét.”

A tanácsadó hozzátette, „nem gondolja”, hogy Ricciardo másik sorozatban fog versenyezni, és „másfelől, ha nem versenyez többé aktívan, egyáltalán akarja ezeket a PR-tevékenységeket?”

Lehetett volna szebben is – Ricciardo nem ezt érdemelte a Red Bulltól

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]