16.5 C
New York
szombat, szeptember 28, 2024
KezdőlapFormula 1Hamilton meglepő vallomást tett két vb-címéről

Hamilton meglepő vallomást tett két vb-címéről

-

Lewis Hamilton egy interjúban azt mondta, először a 2015-ben szerzett F1-es világbajnoki címét tudta igazán élvezni.

Világbajnoki címet szerezni a Forma-1-ben nagyon ritka kiváltság, eddig csak 34 embernek sikerült a történelemben. A felük ráadásul csak egyszer élte át ezt az érzést, szóval nem árt minden pillanatát kiélvezni, de Hamilton azt mondta, utólag úgy látja, csak a harmadik diadalától járta át valóban ez az érzés őt. 

„Úgy 2015-ig kellett várni, mire tényleg rendesen élvezni kezdtem a sikereket. Az elsőt nem élveztem, mert akkor valamiért nem voltam jó időszakban. A másodiknál azt éreztem, hogy helyes döntést hoztam, bizonyítottam a kételkedőknek, így nyugodtan alhatok. A harmadiknál éreztem, hogy ez már valami, mert Ayrton [Senna] is ennyit szerzett” – mondta a Performance People podcast adásában.

Először 2008-ban ért fel a csúcsra a McLarennel, majd miután elhagyta az őt felkaroló csapat kötelékéből, a második szezonjában, 2014-ben máris bajnok lett a Mercedesszel. Erre utalt a kétkedőknek bizonyítással, és annyira jó lóra tett, hogy a csapattársán kívül mással nem is kellett megküzdenie az új motorszabályok első évében.

Kicsit azért ciki, hogy Hamilton utolsóként ismerte fel hősét, Sennát az F1-es „Ki vagyok én?” játékban

„Nagy felforgás volt, természetesen élveztem. Hozzászoktam, hogy az élen végzek az időmérőn, hogy elöl megyek. Harcoltunk a bajnoki címért, alig hittem el, hogy megtérül a döntésem – emlékezett vissza. – Visszatekintve, felmerül a kérdés, abban a szezonban volt a legnagyobb a küzdelem? A csapattársammal harcoltam, akit nehéz volt legyőzni, de mindenki szívesebben harcolna több másik csapat tagjai ellen. Erről kellene szólnia a sportnak. Gyakrabban nincs így, mint igen, de azért hálás vagyok természetesen [a vb-címért].”

2015-ben a Ferrari és Sebastian Vettel már mutatott életjeleket, 2017-ben és 2018-ban még jobban megszorongatta Hamiltont, de 2019-ben és 2020-ban ismét hengerelt a brit és a Mercedes. Hogy Hamilton egy harmadik csapattal is felül-e az F1 trónjára, a következő években kiderül, amikor a Ferrarinál próbál szerencsét.

Nem áll le a kirajzás: újabb alapember hagyja el a Red Bullt, értékes tudást visz a legfőbb riválishoz

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]