back to top
KezdőlapFormula 1Megvédte Norrist a főnöke a szörnyű mérlege után

Megvédte Norrist a főnöke a szörnyű mérlege után

-

A McLaren versenyzője, Lando Norris kifejezetten rosszul sáfárkodik az első rajtkocka jelentette előnnyel.

Ötből egyszer sem – a legutóbbi verseny előttig ennyiszer tudta Norris a nyitó kör végére megőrizni az 1. helyet a pole pozícióból, pedig több alkalommal nem épp hosszú vágta volt az első kanyarig. Az átkot Szingapúrban megtörte és végül magabiztosan nyert is, de a jövőre és a bajnoki esélyeire nézve korántsem megnyugtató, hogy a futamok e fontos részletét ritkán oldja meg jól.

A McLaren csapatfőnöke szerint általában kisebb akadályok miatt járt pórul Norris, és nem tendenciózusan szúr el valamit. „Többen, Landóval együtt áttekintettük az összes rajtját és az összes első körét a szezonban, de nem találtunk olyan esetet, amikor nagyon sokat benne hagyott a kalapban, még olyankor sem, amikor a pole-ból indulva nem elsőként haladt a nyitó kör végén” – idézte az Autosport Andrea Stellát.

„Barcelonában úgy gondoltuk, hogy [George] Russell veszi át az első helyet még akkor is, ha Lando valami mással próbálkozik. Némelyik rajtja lehetett volna jobb, de a csapat miatt sem lettek a legjobbak. Zandvoortban mindkét autón hidegek voltak a gumik, és egyik sem indult jól.”

A McLaren vezére hangsúlyozta azóta sok figyelmet fordítottak a rajtokra és a gumik előkészítésére. A felvételek alapján az első métereken nem szokott gond lenni Norrisnál, inkább az elindulás második fázisánál veszít időt a többiekhez képest.

Norris elismerte: Verstappen és Hamilton több dologban jobb nála