16.5 C
New York
szerda, október 2, 2024
KezdőlapFormula 1A gatyája is rámegy Massának a vb-címért indított perre

A gatyája is rámegy Massának a vb-címért indított perre

-

Felipe Massa a 2008-as Szingapúri Nagydíj eseményei miatt a bíróságon próbálja kikövetelni magának az azévi F1-es koronát.

Az annak idején nagy visszhangot kiváltó botrány aktái régóta egy polcon porosodtak, de tavaly kiderült, újból szükség lehet rájuk, mert Massa úgy döntött, jogi útra tereli az ügyet. A Ferrari brazil pilótája ugyanis rosszul jött ki abból a futamból, amelyen a Renault szándékos ütközésre kérte Nelsinho Piquet-t a csapattársa segítése érdekében, és alapvetően azt próbálja meg elérni, hogy az F1 semmisítse meg a szingapúri verseny eredményét – ebben az esetben ő lenne a világbajnok, hiszen Lewis Hamilton pontokat vesztene, ő viszont nem.

Massa jogi stábja idén márciusban adta be a keresetet a bíróságon, amiben az F1, az FIA és Bernie Ecclestone ellen pereskednek. Utóbbi egyik sajtóban elejtett megjegyzése gyújtotta be a szikrát, amikor azt állította, már frissen tudott a Renault turpisságáról, csak az F1 jó hírnevének megőrzése érdekében nem intézkedtek az FIA elnökével együtt (a botrány csak közel egy évvel az ominózus szingapúri verseny után robbant ki).

„Remélem, győz az igazság, ami az én sportban töltött időmben hiányzott, és ez nagyon ártott nekem. Azért harcolunk, amit helyesnek tartok, főleg 16 évvel a történtek után, amik azóta derültek ki” – nyilatkozta Massa a RacingNews365-nek.

A versenyzők kinevetik Massa lépését, de Ecclestone nem bánja, hogy beperelték

„Profikból álló csapatot raktam össze, sok országból. Hiszik, hogy nem volt tisztességes, ami történt, és egyértelműen pórul jártam emiatt.”

„Sosem gondoltam, hogy ennek ekkora hatása lesz az életemre. Nem könnyű nekem, ráadásul nagyon drága a folyamat, sok pénzt felemészt, szóval tényleg remélem, hogy hamarosan megoldódik az ügy. Sokat vártunk, reméljük, igazságot hirdetnek.”

Rajta kívül azonban kevesen látnak esélyt a sikerére, nehezen elképzelhető, hogy a nyilvánvalóan tisztességtelen események ellenére az F1 2008-as végeredményén változtassanak, főleg ennyi év távlatából.

Leclerc reméli, Hamiltontól megtudja, hogyan kell bajnokságot nyerni

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]