back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton hiába kérte pszichológus segítségét a bajaira

Hamilton hiába kérte pszichológus segítségét a bajaira

-

Lewis Hamilton bevallotta, hogy a mentális nehézségek fiatal kora óta kísérik, és ezen egyelőre szakember segítségével sem tudott felülkerekedni.

Nem véletlen tehát, hogy az F1-es versenyzők közül szinte egyedüliként ő szokott a közösségi médiában beszélni erről a témáról (rajta kívül Lando Norris tér ki rá időnként), és főleg a koronavírus-járvány óta többször jelentkezett azzal, hogy épp nem érzi jól magát. Ezzel a hasonló nehézségekkel küszködőknek is próbál támaszt nyújtani

„A húszas éveimben voltak nehéz időszakaim. Egész életemben küzdöttem a mentális egészségemmel, voltam depressziós, egészen kis korom, úgy 13 éves korom óta. Azt hiszem, a versenyzés okozta terhek és az iskolai gúnyolás miatt alakult így, és senkivel sem tudtam beszélni róla” – ismerte el a Times-nak.

Azóta próbálta szakember segítségét igénybe venni, de a terápia nem hozott eredményt. „Évekkel ezelőtt beszéltem egy hölggyel, de nem sokat segített rajtam. Szeretném, hogy valamikor sikerüljön ez.” A meditálás és a hajnali futás viszont jót tett neki, erre a járvány idején szokott rá. „Eleinte nehezen tudtam lecsillapítani az agyam, de ez nagyszerű módja annak, hogy közelebb kerüljek magamhoz, a belső érzéseimhez, és megértsem, mire vagyok képes” – közölte. 

Hamilton ugyanebben az interjúban beszélt arról is, hogy mikor szeretne apa lenni.

Leclerc reméli, Hamiltontól megtudja, hogyan kell bajnokságot nyerni