back to top
KezdőlapFormula 1Mégsem lesz extra futam az idei F1-es szezon végén

Mégsem lesz extra futam az idei F1-es szezon végén

-

Az idén nem lesz semmi az újoncoknak tervezett sprintfutamból a Forma–1-ben, de 2025-ben visszatérnek a kérdésre. 

A korábbi hírekkel ellentétben a Forma–1 mégsem rendez extra sprintfutamot az újonc pilótáknak az idei szezon végén, ám a lehetőséget nem veti el. Miután nemrég felmerült, hogy az Abu-dzabi Nagydíj után 10 autós, a világbajnoki pontversenybe már nem beleszámító, újonc pilótákkal teljesített sprinttel záruljon az idei szezon, úgy tűnt, hogy az ötlet megvalósul. Ám annak ellenére, hogy több csapatfőnök is nyilvánosan kiállt mellette, az F1-es bizottság most úgy döntött, az idő rövidsége miatt elhalasztja a tervezetet.

„Egy újoncfutam hozzáadása a 2024-es szezon utáni teszteléshez Abu-Dzabiban megvitatásra került, ám miközben a koncepció széles körű támogatásra lelt, az a döntés született, hogy az időzítés és a szervezési megkötések miatt nem jön létre 2024-ben, az egyeztetések azonban folytatódnak egy potenciális koncepció és terv létrehozásáról 2025-re” – írta közleményében az FIA.

Az F1-es bizottság emellett a 2026-os szabályváltozásokról is megegyezett, ezeket a Motorsport Világtanács két hét múlva vitatja meg.

Újabb elképesztő és szomorú részletek derültek ki Ricciardo kirúgásáról