back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen levédeti ikonikus mondását, amit már Norris is elcsent tőle

Verstappen levédeti ikonikus mondását, amit már Norris is elcsent tőle

-

„Simply lovely” – hallhattuk már számos alkalommal Max Verstappentől az elismerő jóváhagyást, most pedig szeretné megszerezni a frázis marketingcélú használatának kizárólagos jogát.

A Racefansnak jutott tudomására, hogy az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához idén májusban beérkezett Verstappen kérelme a „simply lovely” kifejezés levédetésére. A kifejezés jelentése magyarul „egészen pompás” vagy „egyszerűen csodás”, aminek sajátos karaktert ad, hogy a holland győzelmei után is különösebb érzelmi kitörés nélkül mondja bele a mikrofonba.

A lap szerint Verstappen a 2017-es Mexikói Nagydíjon használta először a kifejezést nyilvánosan, amikor a rajtnál Sebastian Vettel megelőzésével átvette a vezetést, s így nyugtázta a fejleményeket.

Idén aztán a Holland Nagydíj megnyerése után, mintegy fricskaként Lando Norris is elsütötte Verstappen szállóigéjét az autóban. A levédetési kérelemnek persze ehhez nincs köze, hiszen már korábban benyújtották, és az egyébként sem korlátozható, hogy ki mondhasson ki egy szót. Ellenben a lépés célja az, hogy Verstappen kizárólagosan használhassa a „simply lovely” kifejezést marketingcélokra, s weboldalán már találhatók is termékek ezzel a felirattal.

Az alábbi válogatás arról árulkodik, mennyi különböző élethelyzetre tudja Verstappen a versenypályán elsütni, hogy „simply lovely”.

Verstappen is kimondta, amivel az apja korábban megvádolta a Red Bullt