back to top
KezdőlapFormula 1Mickey Egér és az integető kínai macska szerelemgyereke? Bizarr szintet ütnek meg...

Mickey Egér és az integető kínai macska szerelemgyereke? Bizarr szintet ütnek meg az austini F1-es trófeák

-

A névadó szponzor meglehetősen furcsa figurát ábrázoló trófeákat készített az USA Nagydíj dobogósai számára, amelyekbe sok mindent bele lehet látni.

Ezen a hétvégén végre véget ér a Forma-1 szokatlan, négyhetes őszi szünet, Szingapúr után Austinban veszi kezdetét a 2024-es szezon utolsó negyede.

Az USA Nagydíj névadó szponzora a Pirelli, az F1 gumipartnere pedig szállította is a verseny hetének első figyelemfelkeltő eseményét azzal, hogy bemutatta, milyen trófeákkal jutalmazza majd az első három helyezettet.

Az alkotások az olasz tervező, Matteo Macchiavelli keze munkáját dicsérik, ám kétségtelenül az F1 valaha volt legbizarrabb díjai közé tartoznak a sisakos, Mickey Egér-fülekkel rendelkező, és a szerencsehozó távol-keleti macskafigurák kéztartását imitáló szobrok – amelyekből a győztes az arany-, a második helyezett az ezüst-, a harmadik pedig a titánbevonatú fejjel rendelkező figurát kapja meg.

Fotó: Pirelli

Nevet is kapott a kollekció: a hősre utaló Heroo a gumik és az F1-es autók közötti kapcsolódást igyekszik szimbolizálni a Pirelli szerint.

Az is kiderült a dobogós kellékeket készítő gumigyártótól, hogy idén sem cowboykalapot kap majd az első három helyezett a díjátadóra való kivonuláshoz – hiába volt népszerű a közönség körében az első austini versenyek során ez az üdítő változatosság, idén is marad a hagyományos baseballsapka.