16.5 C
New York
szerda, október 16, 2024
KezdőlapFormula 1Színkavalkád Austinban: nem a McLaren lesz a legnarancssárgább, de a magentát megúsztuk

Színkavalkád Austinban: nem a McLaren lesz a legnarancssárgább, de a magentát megúsztuk

-

Az F1 amerikai berobbanása óta az USA-ban zajló versenyek is különleges állomásnak számítanak több csapat számára, így hárman is egyedi festéssel készültek az austini hétvégére.

A legváratlanabbat az Alpine húzta, amely istálló kedden a szokásos kék helyett narancssárga festéssel prezentálta autóját. Ezzel a westernfilmek hangulatát idézik, konkrétabban pedig az Indiana Jonesét, amihez egy hangulatos videót is forgattak, melyben egy látszólag a vadnyugatról érkező kamion szállítja le a csapat versenyautóját a texasi F1-es pályára.

Az autó azonban valójában nem egy újabb film, hanem az Indiana Jones and the Great Circle című videojáték népszerűsítése céljából váltott színt, amit december 9-én dobnak piacra. Nem ez az első alkalom, hogy az Alpine filmes ihletésű témához nyúl, amióta tavaly Ryan Reynolds nevével fémjelezve hollywoodi színészeket is magában foglaló befektetői csoport vált az istálló részvényesévé: a Belga Nagydíjon a Deadpool & Wolverine száguldó plakátjaiként mutatkoztak.

A narancssárga tényleges árnyalatait talán majd csak a versenyhétvége kezdetekor láthatja meg a közönség, hiszen a képeken és a videóban a sejtelmes, vöröses-narancsos megvilágítás kissé torzítja a látványt.

Az Alpine viszont ilyen formában külsőre jelentős hasonlóságot mutat a McLarennel – pontosabban csak mutatna, ha a wokingiak nem döntöttek volna szintén némi színváltoztatás mellett erre a hétvégére. A csapat hétfőn bejelentette a T-Mobile telekommunikációs vállalattal való új partnerségét, amit a két cég jellegzetes színei nyomán a papaja és a magenta találkozásaként írtak le, majd pedig érkezett is egy rövid kedvcsináló videó, ami különös színkavalkádot mutatva új McLaren-festést lebegtetett be.

Kedden aztán sokak megnyugvására kiderült, hogy nem öntötték nyakon rózsaszínnel az MCL38-ast, és nem is ez a szponzor inspirálta az új külsőt, hanem a Google Chrome, akiknek közbenjárására az autó alapesetben fekete részei, köztük az oldalszekrényekkel krómszínűvé változtak. Ezzel a McLaren az 1997 és 2014 közötti korszakát meghatározó ezüstöt külsőhöz nyúl vissza, ahogyan azt már a tavalyi Brit Nagydíjon is megtette a csapat.

A harmadik új köntöst öltő istálló pedig a hazai pályán versenyző Haas lett, akik az amerikai zászló színeivel és csillagokkal díszítették az első vezetőszárnyat és az oldalszekrényeket. Kevésbé látványos, de ennél mégis jelentősebb változás azonban, hogy az elmúlt hetekben megkötött új technikai partnerség nyomán most először megjelenik az autók orrkúpján és tükrein a Toyota Gazoo Racing logója is.

A Toyota most sikerre viheti mindazt, amibe gyári csapatként belebukott

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]