back to top
KezdőlapFormula 1"Pókerjátszmán" múlhat Mick Schumacher F1-es jövője

„Pókerjátszmán” múlhat Mick Schumacher F1-es jövője

-

A német RTL riportere szerint továbbra is valósak Mick Schumacher esélyei az F1-es visszatérésre, de minden azon múlik majd, hogy jelenlegi pilótájával mire jut a Sauber/Audi.

Mint arról nemrég beszámoltunk, az Audi Forma–1-es projektjét vezető Mattia Binotto egy interjúban megerősítette, hogy Mick Schumacher is az opcióik között szerepel a még be nem töltött 2025-ös ülésüket illetően. A Ferrari korábbi csapatfőnöke jól ismeri a német pilótát, hiszen 2019 és 2022 között Schumacher a maranellóiak akadémiájának tagja volt, ugyanakkor alighanem ezzel együtt sincs a lista élén.

Binotto arról beszélt, hogy két út van előttük, és vagy a tapasztalat, vagy a fiatalság mellett döntenek. Előbbi esetben az egyik név nyilván a jelenleg is a Saubert erősítő Valtteri Bottas, míg a fiatalok közül szóba hozták már az istállóval a Fernando Alonso menedzsmentcége által istápolt Gabriel Bortoletót, illetve köztudott, hogy James Vowles, a Williams csapatfőnöke szeretne ülést találni az idei Olasz Nagydíjon bemutatkozó Franco Colapintónak.

Hogy Schumacher a tapasztalt vagy a fiatal pilóta kategóriájába esik, azt nehéz megmondani, hiszen még csak két szezont húzott le az F1-ben, viszont 25 évesen már nem tartozik a nagyon fiatalok közé. Mindenesetre Felix Görner, az RTL riportere szerint a hétszeres világbajnok kezére játszhat az, ha minél tovább tart a huzavona Bottas és Binotto között, jelenleg ugyanis ez történik.

„[Schumacher] esélyei a Sauber/Audinál továbbra is valósak és az is igaz, hogy ezen a héten még nem születik döntés arról, hogy ki foglalja el a másik ülést Nico Hülkenberg mellett – mondta Görner, majd rátért arra, hogy mire várunk. – Jelenleg pókerjátszma zajlik Valtteri Bottas és Mattia Binotto között a fizetés mértékéről, az elképzelések között pedig továbbra is jelentős a különbség.”

„Binotto most az időre játszik. Megteheti, mert Mick Schumacher személyében van egy nagyon jó jokere, akinek az erősségeit és gyengéit nagyon jól ismeri a 2019 és 2022 között a Ferrari akadémiájánál töltött idejéből” – tette hozzá a riporter.

Hogy amennyiben Bottasszal nem tudnak megegyezni, tényleg Schumacher lehet-e a befutó, vagy a Mercedes tartalékja sokadik a nevek listáján, idővel ki fog derülni, de ehhez az kell, hogy a tízszeres futamgyőztes ne folytassa a Sauber/Audinál.

Apja legendás Mercedesét vezette Mick Schumacher (videóval)