back to top
KezdőlapFormula 1Bottas az Audi castingjáról: Én lennék a legjobb választás

Bottas az Audi castingjáról: Én lennék a legjobb választás

-

Tizenkét éves Forma-1-es pályafutás érhet véget, ha Valtteri Bottas nem kap új szerződést a Sauber/Audi csapattól. Ő úgy érzi, nem találnának nála jobbat a jövő évi mezőny utolsó kiadó helyére.

Bottas néhány hete még kifejezetten optimista hangvételű nyilatkozatokat tett, de azóta változhatott a széljárás, mert újabban nyoma sincs ennek. Talán azért, mert elfogyott az esélye a szerződéshosszabbításra (Csou Kuan-jü-nek nem is volt), és úgy hírlik, a fiatalabbak közül Mick Schumacher (részletek itt), Franco Colapinto (részletek itt) is reménykedhet abban, hogy ő lesz Nico Hülkenberg csapattársa jövőre. Bottas az Egyesült Államok Nagydíjának helyszínén, Austinban változatlanul nem tudott fejleményről beszámolni.

„Azt mondtam, remélem, hogy Austinra minden kiderül, de még mindig várok a végleges döntésre. Erre inkább Mattia [Binotto, a csapatfőnök] tudna válaszolni helyettem” – idézte Bottast a Motorsport-Total.com.

„Nem nálam pattog a labda. Természetesen próbálom a legjobbat nyújtani és remélem, rám szavaznak. Korábban minden héten beszéltünk, és tudom, mi az, amire én hatni tudok. Már csak a zöld jelzésre várok.”

Binotto Todt útját követné, és ő is elhúzta a mézesmadzagot egy Schumacher orra előtt

„Az én esetemben természetesen van kockázat, hogy csak egyetlen szabad [F1-es] hely van. Imádom a Forma-1-et, itt akarok vezetni, és persze voltam már hasonló helyzetben.”

„Jó autó híján nehéz megmutatni, mire vagyok képes, és a döntéshozók inkább az eredményeket nézik. Bíznom kell Mattiában, hogy tudja, mit kaphat tőlem. Úgy érzem, nekem kell megkapnom ezt az ülést, és a csapatnak is ez lenne a legjobb.”

A Williams és a Mercedes korábbi pilótája 2022 óta vezet a Saubernél, amelynek gazdája hamarosan teljesen az Audi lesz.

A Red Bullt váratlan személy védte meg: Hamilton