back to top
KezdőlapFormula 1A Red Bullt váratlan személy védte meg: Hamilton

A Red Bullt váratlan személy védte meg: Hamilton

-

A Red Bull autóját és szabályosságát érintő perpatvarban váratlan név jelent meg azok között, akik nem vagdalkoznak: Lewis Hamilton azt mondta, a riválisuk egyszerűen jobb munkát végzett az innovációval.

A Red Bull elismerte, hogy trükkös megoldást talált arra, hogy az autójának elülső hasmagasságát az időmérő és a verseny között állítani tudja – ezzel egyértelműen szembement az előírásokkal, de a szabályok szürke területeinek leleményes kihasználása miatt azt kijelenteni nem lehet, hogy csalt. A csapat egyúttal elárulta, az FIA-val egyeztetve változtatásokat eszközölnek.

A mezőny többi tagját érthetően megosztja a fejlemény, de Hamilton nem tartozik a csalást kiáltók közé. „Épp akkor hallottam erről, ahogy megérkeztem, de ez a sport az innovációról szól. A Red Bull éllovasnak számít ebben és fejlesztettek. Mindegyik csapat áttekinti a szabályokat és úgy próbálja értelmezni őket, hogy a legtöbbet hozzák ki, még ha ezzel picit át is lépik a határt” – nyilatkozta a Sky Sportsnak.

„Az FIA közleményt adott ki, de jó lenne, ha jobban tudnák felügyelni a dolgokat. Ugyanakkor a Red Bull jobb munkát végzett. Isten tudja, mióta használták az eszközt, de bajnokságokat nyertek, és ez talán megszűnik ezáltal, bár nem hiszem, hogy egyetlen beavatkozás megállítja őket.”

Ne feledjük, tényleg mindegyik csapat keresi a szabálykönyvben azokat a területeket, amik nem fednek le minden kivitelezést kristálytisztán a szabályosság szempontjából, és Hamilton csapata, a Mercedes szintén több hasonló ügyes megoldással (például a motornál és a futóműnél) jelentkezett az évek folyamán.

A Ferrari előző csapatfőnökének esze ágában sem lett volna leigazolni Hamiltont