back to top
KezdőlapFormula 1„Ízléstelennek" tartja a McLaren főnöke Marko Norrisról tett megjegyzéseit

„Ízléstelennek” tartja a McLaren főnöke Marko Norrisról tett megjegyzéseit

-

Helmut Marko nemrég nem megfelelően beszélt Lando Norris mentális problémáiról, a McLaren ügyvezető igazgatójának reakciója pedig nem maradt el.

Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezető igazgatója az USA Nagydíjon reagált Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának Lando Norrisról alkotott véleményére, és nem a leghízelgőbb dolgokat mondta a 81 esztendős osztrákról. Miként azt mi is megírtuk, Markónak nemrég sikerült a Max Verstappen legfőbb ellenfelének számító McLaren-pilóta mentális problémáit felhoznia, amikor arról beszélt, Norrisnak milyen gyengeségei vannak.

„[Max] a legjobb, ő a leggyorsabb, és mindenek felett megvan a mentális ereje, hogy elméletben többször harcoljon a világbajnoki címért, mint Charles Leclerc és Lando Norris. Tudjuk, hogy Norris mentális gyengeségekkel küzd. Olvastam néhány rituáléról, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy jól teljesítsen a verseny napján” – nyilatkozta Marko a Motorsport Magazinnak.

Marko nem igazán mérhette fel, hogy nem helyénvaló, amit mond / Fotó: Joe Portlock/Getty Images/ Red Bull Content Pool

A Red Bull tanácsadója bizonyára azokra a szavakra gondolt, amelyeket a mentális egészség fontosságát egyébként is nyíltan hirdető, annak fontosságát régóta kiemelő Norris az idei Olasz Nagydíj alatt mondott. „Továbbra is annyira ideges leszek az időmérőre és a versenyre. Vasárnap alig eszem valamit és küzdök azzal, hogy inni tudjak aznap, pusztán az idegesség és a nyomás miatt. Szerintem csak az a fontos, hogy miként fordítjuk át ezt pozitivitássá. Hogy miként nem hagyjuk, hogy rossz hatással legyen ez ránk, és miként használhatjuk jól, hogy segítsen a megfelelő dolgokra fókuszálni” – nyilatkozta Monzában Norris.

Zak Brownt, a McLaren Racing ügyvezető igazgatóját a hétvégi USA Nagydíjon kérték Marko szavainak kommentálására, az amerikai üzletember pedig nem rejtette véka alá a véleményét. „Olvastam Helmut megjegyzéseit, amelyek szerintem csalódáskeltők, ugyanakkor nem meglepők. Lando egyfajta nagykövete a mentális egészségnek. Toto [Wolff] is beszélt a mentális egészségről, úgyhogy szerintem ez komoly dolog, amiről próbálunk beszélni és felhívni rá a figyelmet. Piszkálni valakit ezzel a helyzettel eléggé helytelen és 10-20 évvel vet vissza minket. De szórakoztató, hogy egyes emberek milyen taktikát választanak sportszempontból, amikor versenyezni mennek, viszont úgy gondolom, ez eléggé ízléstelen volt” – mondta Brown.

Egyébként nem Norris az egyetlen, aki nyíltan kiáll és elmondja, hogy milyen mentális problémáktól szenved, hiszen nemrég Lewis Hamilton is kendőzetlen őszinteséggel beszélt az ő problémáiról. Erről ITT írtunk.

Verstappen kritizálta a Red Bullt: „A csapat ezt másképp is intézhette volna”