16.5 C
New York
szombat, október 19, 2024
KezdőlapTouring CarWTCRCsökkent Michelisz előnye a pontversenyben az első kínai futam után

Csökkent Michelisz előnye a pontversenyben az első kínai futam után

-

A bajnokság első helyéről várhatta az idei TCR World Tour utolsó előtti fordulóját Michelisz Norbert. A Kínában, a Zhuzhou International Circuiten rendezett hétvége időmérő edzésén a címvédő az ötödik helyet szerezte meg, majd az első futamon a 7. helyen ért célba.

Az élről az addigi összes edzést az első helyen záró uruguayi Santiago Urrutia vághatott neki az első futamnak, amely még száraz pályán, ám az eső fenyegetése mellett kezdődött. Urrutia már az első kanyarban elveszítette a vezetést és azt csapattársa, a szintén a bajnoki címre hajtó Thed Björk vette át egy nagyon sima előzéssel. Urrutia visszaesése azonban ezzel nem ért véget, hiszen néhány kanyarral később másik csapattársa, Yann Ehrlacher is elment mellette, majd a kör végén Mikel Azcona is lenyomta őt a Hyundai-al.

A spanyol versenyző ezután remek tempót diktált és azonnal nyomás alá helyezte Ehrlacher-t, akit végül a harmadik körben, az ötös kanyarban bevetődve megelőzött, csakhogy a francia a kijáraton visszajött és visszavette a második pozíciót.

Ezután rögtön be kellett küldeni a biztonság autót Jamie Lai Jing Wen és Lo Sze Ho balesete miatt. A mezőny 3 kört töltött a Safety Car mögött, majd a 7. körben kapta meg a zöld zászlót, ám a 8. körben ismét történt egy baleset. Ezúttal Andy Yan lökte bele Martin Xie-t David Zhu autójába az ötös kanyarban, majd Deng Bao Wei ütközött neki Xie-nek a kanyarkijáraton. Így aztán most 4 körös biztonsági autós fázis következett, és mire a 13. körben sor kerül az újraindításra, megérkezett az eső.

Néhányan kiálltak esőgumiért, a mezőny nagy része azonban kint maradt slickeken, az élen pedig Azcona használta ki a legjobban a megváltozó körülményeket, miközben Esteban Guerrieri is nagy hajrát mutatott be, előbb Ehrlacher-t, majd az utolsó körben Björköt megelőzve. Azcona végül idei első győzelmét aratva több mint 7 másodperccel ért célba Guerrieri előtt, míg Björk állhatott fel a dobogó utolsó fokára. 

Michelisz Norbert a rajpozíciójához képest két hellyel hátrébb, a 7. helyen ért célba, ám továbbra is vezet az összetettben. A Hyundai magyar pilótájának előnye ugyanakkor 15 pontra csökkent Björkkel és 16 pontra Guerrierivel szemben. „Trükkös, esős verseny és 7. hely Kínában az első futamon. Az volt a cél, hogy pontokat szerezzek, és végül most ez volt a maximum” – írta Michelisz a közösségi oldalán.

A második versenyt magyar idő szerint vasárnap reggel 8 órakor rendezik.

Az első futam végeredménye:

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]