back to top
KezdőlapFormula 1Verstappen után Ricciardo volt főnöke is beismerte, hogy nem kezelték jól pilótájuk...

Verstappen után Ricciardo volt főnöke is beismerte, hogy nem kezelték jól pilótájuk távozását

-

Laurent Mekies, az RB csapatfőnöke nem boldog amiatt, ahogyan Daniel Ricciardo távozását kezelték a Szingapúri Nagydíjon, és ha visszamehetne az időben, már másképp cselekedne.

Miként azzal több cikkben is foglalkoztunk a Szingapúri Nagydíj alatt és után, a Red Bull kívülről nézve igencsak dicstelen módon búcsúztatta el a Liam Lawsonra leváltott Daniel Ricciardót. Azaz pontosabban nem búcsúztatta el, és pont ez az, ami sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen az ausztrál pilóta már utánpótlás évei során az energiaitalosok támogatását élvezte, összesen pedig hét teljes és két csonka szezont húzott le a Red Bull valamelyik csapatában, amelyek során 8 győzelmet szerzett.

Lehetett volna szebben is – Ricciardo nem ezt érdemelte a Red Bulltól

Noha David Coulthard az Eddie Jordannel közös podcastjában kissé más megvilágításba helyezte a történteket – azt mondta, tudomása szerint Ricciardónak meglett volna a lehetősége tudatni a világgal, hogy a szingapúri az utolsó futama, csak nem akarta ezt megtenni, mert az utolsó pillanatig reménykedhetett a folytatásban –, Max Verstappen USA Nagydíjon tett nyilatkozata ismét csak arra utal, hogy a Red Bull a ludas abban, hogy Ricciardótól nem köszöntek el megfelelően (az is sokatmondó, hogy az ausztrál pilóta a hír hivatalossá válása után semmilyen platformon nem mondott köszönetet a Red Bullnak).

Austinban pedig Laurent Mekies, az RB csapatfőnöke is elismerte, hogy nem így kellett volna intézniük a dolgokat. „Nem vagyunk boldogok amiatt, ahogyan végül kezeltük ezt, és természetesen nagyon is tisztában vagyunk vele, hogy végezhettünk volna jobb munkát ezzel, és végeznünk is kellett volna – nyilatkozta az F1 TV-nek. – Daniel és mi rendszeresen beszéltünk, majd úgy vágtunk neki annak a hétvégének, hogy mindketten tudtuk, hogy mi a helyzet. Több ok miatt úgy döntöttünk, hogy úgy vágunk neki Szingapúrnak, hogy megpróbáljuk nem nyilvánosságra hozni ezt, de a hétvége során nagyon-nagyon gyorsan kiderült, hogy sajnos nem ez volt a helyes döntés.”

Daniel Ricciardo, Laurent Mekies
Laurent Mekies és Ricciardo Szingapúrban / Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mekies azzal igyekezett vigasztalódni, hogy miután Szingapúrban hivatalos bejelentés nélkül is nyilvánvalóvá vált, hogy Ricciardót kiteszi a Red Bull, az RB csapata és a drukkerek elbúcsúztatták az ausztrált. „Ha újra megtehetnénk, egyértelműen máshogy cselekednénk, de szeretném azt gondolni, hogy abból, amit Szingapúrban láttunk, a szurkolók és a paddock reakciójából, hihetetlen, hogy így vagy úgy, de ez a rengeteg szeretet és támogatás így is megérkezett, még ha nem is volt hivatalos, a klasszikus értelemben vett búcsú. Úgy éreztük, hogy a szurkolók megtalálták a módját [hogy elköszönjenek], mi pedig mindannyian imádjuk Danielt, aki ott bizonyította, hogy nagyobb a Forma–1-nél.”

Az ugyanakkor továbbra sem derült ki, hogy mi miatt nem kommunikálták vagy kommunikálhatták Ricciardo távozását már Szingapúrban.

Hol versenyez legközelebb Daniel Ricciardo? Lehetőségek egész sora az ausztrál előtt