16.5 C
New York
kedd, október 22, 2024
KezdőlapFormula 1Hamilton szerint a Mercedes új fejlesztései miatt esett ki az USA Nagydíjról

Hamilton szerint a Mercedes új fejlesztései miatt esett ki az USA Nagydíjról

-

Lewis Hamilton már a 2. körben búcsúzott az USA Nagydíjtól, miután kipördült a kavicságyba. A Mercedes világbajnoka a csapat új fejlesztéseiben látja kiesésének okát.

Az USA Nagydíjon folytatódott Lewis Hamilton rémálomszerűen alakuló hétvégéje, hiszen az időmérőn a 19. időt elérő, Liam Lawson büntetése és George Russell bokszutcai rajtja miatt végül a 17. helyről rajtoló hétszeres világbajnok versenye már a 2. körben véget ért, amikor a 19-es kanyarban eldobta a Mercedest.

Hamilton pénteken még harcban volt a sprintfutam pole pozíciójáért, szombatra azonban a Mercedes visszaesett és George Russell is csak a 6. helyet szerezte meg az időmérőn. Russell ráadásul összetörte a W15-öst és ezzel kukázta az új fejlesztési csomagot, így a versenyre ő a korábbi specifikációjú elemeket kapta meg. De könnyen lehet, hogy ez volt a szerencséje, Hamilton szerint ugyanis az új aerodinamikai csomag okozta a kiesését.

A megpördülés:

„Nagyszerű volt a rajtom, jól éreztem magam, feljöttem a 12. helyre. Régóta ez volt a legjobb rajtom és első kanyarom. [A megpördülés előtt] még csak nem is nyomtam neki, szó szerint csak próbáltam haladni és felmelegíteni a gumikat. Az autó elkezdett pattogni, a bal eleje elkezdett ugrálni, majd a hátulja egyszerűen kitört. Ugyanaz történt, mint George-al tegnap” – idézi az Autosport Hamiltont, aki az egyetlen szabadedzésen is bemutatott egy nagysebességű piruettet az első szektorban.

„Az első szabadedzésen ugyanez történt velem, megforogtam a hármas kanyarban, ami igen ritka. Soha nem pördültem meg a hármas kanyarban, mióta ide járok. Csak azt mondom, hogy George ugyanezzel a problémával szembesült tegnap, majd visszatért a korábbi fejlesztésekhez, és most elég jól néz ki (ekkor még zajlott a futam – a szerk.), úgyhogy talán valami az új fejlesztésekkel van” – ecsetelte a 39 esztendős pilóta.

Hogy ezek után a Mercedes a Mexikói Nagydíjra visszatér-e a korábbi fejlesztési csomaghoz, azt egyelőre Hamilton sem tudta megmondani, azt viszont valószínűnek tartotta, hogy amennyiben a 2. körben nem csúszik ki, a futam későbbi szakaszában érte volna utol a balszerencse. „Ha nem jött volna a pattogás abban a körben, akkor egy későbbi körben jelentkezett volna, mert valami nem volt rendben az autóval. A hétvége nagy részében ugyanez volt ezzel az új csomaggal, ami nyilván lesújtó. De ez van.”

Az idiótázó Alonso megfenyegette riválisát – „Az ő karrierje a tét, nem az enyém”

- Hirdetés -
[adrotate group="10"]