back to top
KezdőlapFormula 1Norris szerint a felügyelők csak „találgatásra” alapozva ítélkeznek

Norris szerint a felügyelők csak „találgatásra” alapozva ítélkeznek

-

Lando Norris szerint a Max Verstappen elleni előzéséről hozott döntést (az ötmásodperces időbüntetést) elkapkodta a felügyelői testület.

Az ítélettel többen nem értettek egyet még az érintettekhez közvetlenül nem kötődők körében is, Norris csapatfőnöke, Andrea Stella pedig úgy érvelt, a McLarennél „kétszer is leellenőrizték, hogy mindkét autó elhagyta a pályát, ezért számukra nem volt kérdés, hogy a manőver korrekt volt.”

A kárvallott Norris úgy véli, következetlen volt a bíráskodás (nahát, micsoda újdonság!), és feleslegesen siettek az ítélethirdetéssel. „Szerintem elkapkodták a döntést, meg sem hallgatták az álláspontunkat, amit a futam után meg kellett volna tenniük. Azért akarták gyorsan meghozni a döntést, hogy utólag ne kelljen variálni a pontokkal, de pont emiatt kapkodtak” – jelentette ki.

„Csak találgatnak, és nem hiszem, hogy így kellene bíráskodni. De nehéz a munkájuk, nem panaszkodok rájuk. Inkább úgy látom, a felügyelők nem látnak mindent ugyanúgy, mint mi az autóban ülve.”

A ponttáblázat esetleges későbbi módosítása helyett fontosabb szempont szokott lenni ilyen eseteknél, hogy kicsit kínos az F1 és a közönség számára, amikor a dobogón ünnepel egy adott pilóta, de utólag büntetést kap, és nem az pezsgőzik, aki végül beférkőzik az első három helyezett közé. Márpedig ezúttal ez lett volna a helyzet, hiszen Norris és Verstappen a 3. helyért csatázott, és csak pár körrel a leintés előtt történt a vitatott előzés.

Norris elismerte, hogy ettől függetlenül nagyon élvezte a csatát a bajnoki vetélytársával, és dicsérte ellenfele védekezését is.

Visszaesett a McLaren? Lehet, de felfedték Norris rejtett hibáját