back to top
KezdőlapFormula 1„Komoly bajban vagyunk" – jelentette ki Toto Wolff a Mercedes helyzetéről

„Komoly bajban vagyunk” – jelentette ki Toto Wolff a Mercedes helyzetéről

-

George Russell újabb autótörése után a Mercedes csapatfőnöke kijelentette, gondban vannak az anyagi kár miatt.

Miként a múlt héten Austinban, George Russell Mexikóban is csúnyán összetörte a Mercedesét, csak most nem az időmérőn, hanem a második szabadedzésen vágódott a falnak. A kétszeres futamgyőztes szerencsére nem sérült meg, a W15-öséről azonban mindez nem mondható el.

„Szerintem megtarthatjuk a régi vázat, de minden másnak mennie kell. A motort ki kell szerelni, a váltót le kell ellenőrizni, meg minden mást is. Az autó két sarka teljesen eltűnt, úgyhogy súlyos a kár – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a német Sky-nak, majd rátért arra, hogy már nehezen bírják anyagilag a töréskárokat. – Komoly bajban vagyunk. Mindannyian küszködünk, hogy a költségplafonon belül maradjunk, és természetesen ott volt a nagy balesetünk Kimivel Monzában, majd George-al a múlt héten, és most ezen a héten egy újabb.”

Üröm az örömben, hogy Russell autóján legalább nem a Mercedes legújabb fejlesztései voltak, mert azokat erre a hétvégére csak Hamilton autóján hagyták fent.

„35G-s becsapódás volt, ami igazán nagy. Elvitték az orvosi központba, de rendben van, az autó ugyanakkor nagyon súlyosan sérült. De vannak tartalék alkatrészeink” – tette hozzá Wolff.

A baleset:

Az orvosi központból visszatérve a Mercedes pilótája ezután elmondta, nem érti, hogyan tudta összetörni a kocsit. „Nem igazán tudom, hogy mi történt, a kocsi egyszer csak elkezdett pattogni, és mielőtt esélyem lett volna megfogni, már pörgött. Ismét rengeteg munka vár a srácokra, és jelenleg úgy tűnik, hogy egyik nehézség jön a másik után, ami frusztráló. Az első edzésen igazán erősek és gyorsak voltunk.”

Russellt ugyanakkor a szokottnál kevésbé veti vissza, hogy lényegében a teljes második edzést ki kellett hagynia, mivel azon amúgy is a Pirelli 2025-ös gumijait kellett tesztelni, a beálltásokon pedig nem lehetett változtatni, így jóval kevesebbet tanulhattak a csapatok, mint általában.

Nem változtatnak Norris büntetésén, az FIA elutasította a McLaren kérelmét