back to top
KezdőlapFormula 1Alonso: Veszélyesen lassú volt a McLaren-Honda

Alonso: Veszélyesen lassú volt a McLaren-Honda

-

A McLaren-Honda spanyol versenyzője szerint már-már veszélyes a többi csapatra nézve, hogy mennyivel lassabb náluk az egyenesekben a Honda motor.

A kanadai végsebességeket nézegetve nyugodtan kijelenthető, hogy Alonso nem túlzott a fenti állításával, ugyanis a pálya leggyorsabb pontján közel 25 km/órával volt lassabb, mint a Ferraris Sebastian Vettel. A két McLaren közül Vandoornenak volt nagyobb a végsebessége, ő 328 km/órával ment, ami még így is messze van a négyszeres bajnok 341-es mért sebességétől.

Egyébként sokáig úgy tűnt, hogy a spanyol pilóta megszerezheti a McLaren idei első pontját, egy remek taktikát választva (42 kört tett meg az ultralágy gumikon, majd szuperlágyat kapott) igen előkelő helyen is autózott, ám többször is gond nélkül előzték meg őt az egyenesben. Végül az utolsó előtti körben pontszerző helyről motorhiba miatt kénytelen volt kiállni.

„A verseny maga elég nehéz volt az alacsony végsebesség miatt.” -mondta Alonso. „Már az egyenes közepén elmentek mellettünk, és olykor már veszélyesnek éreztem ezt a nagy sebesség különbséget.”

Mivel már így is túllépték a megengedett négy erőforrás egységet, ezért Alonso biztos benne, hogy a vasárnapi technikai gond miatt Bakuban is hátrasorolásos büntetést fog kapni.

„Nem csak, hogy egy pontot vesztettünk, hanem az is biztos számomra, hogy Bakuban is az utolsó helyről fogunk rajtolni, hiszen már Jensont [Button] is ezzel büntették Monacóban. Egy újabb erőforrást dobhatunk ki, Bakuban újra lesz szükségünk. Közel sem rózsás a helyzetünk.”

Vandoorne a verseny első negyedében feltornázta magát a 9.helyig, ám a verseny végére visszaesett a 14.helyre. A belga pilóta is a végsebességre panaszkodott.

„Nagyon nehéz verseny volt, de többé-kevésbé ezt tudtuk is előre. Nem tudtam a maximumot autózni, mert figyelnem kellett az üzemanyagra, emiatt nem volt sok esélyem az egyenesekben. Nagyon sokat kell még javulnunk. Gyakorlatilag kiszolgáltatott voltam, semmi esélyem sem volt védekezni. Nagyon remélem, hogy hamarosan sikerül megoldanunk a problémát, és komolyabb pontokért is harcolhatunk majd.” Mondta Vandoorne.