back to top
KezdőlapFormula EAgag szeretné a Formula-E-ben látni a Ferrarit

Agag szeretné a Formula-E-ben látni a Ferrarit

-

A Formula-E sorozat első embere Alejandro Agag elég határozottan kijelentette, hogy szeretné, ha a leghíresebb verseny csapat, a Ferrari is csatlakozna az elektromos sorozathoz.

 Ezt azután mondta Agag, hogy nemrégiben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt azt mondta, hogy szeretné, ha a Renault példáját követve több meghatározó gyári csapat is csatlakozna a sorozathoz.

„Bízom benne, hogy egy nap a Ferrari is követni fogja a Renault példáját és láthatjuk őket is a Formula-E-ben.” Mondta korábban Todt.

Agag erre reagálva a következőket mondta: „Nagyon is lehetséges az, hogy a Ferrari a Formula-E-ben vállaljon szerepet. Körbenézek a mezőnyön, van húsz pilóta, de nem látok sehol se egy olasz zászlót, nincsen se olasz versenyző, se olasz csapat. Tudom, hogy minden fiatal olasz versenyző álma a Ferrari, és biztos vagyok benne, hogy nem sokára lesz majd egy olasz versenyző vagy egy olasz márka a mezőnyben, esetleg mindkettő.”

„Nem lenne semmi akadálya, hogy a Ferrari is csatlakozzon a mezőnyhöz. A mezőnyben már van Renault, Audi, Jaguar és  a BMW is nagyon közel a belépéshez, illetve a Mercedest is érdekli a dolog.”

„Három évvel ezelőtt még senki se gondolta volna azt, hogy a Ferrari lehetne az első olasz a sorozatban, miközben olyan nagynevű autómárkák kerültek szóba, mint a FIAT, Maserati vagy az Alfa Romeo. Sergio Marchionne mindig azt hangoztatta, hogy ő elősorban az Alfa Romenak örülne. Őket is tárt karokkal várjuk.”

Mikor tavaly a Liberty Media átvette a Forma-1 irányítását felmerültek olyan pletykák is, miszerint Agag is szerepet kaphatott volna a Forma-1-ben, erről ennyit mondott.

„Nagyon jól érzem magamat a Formula-E-ben. Ez már a harmadik szezonunk, és a jövő szempontjából nagyon pozitív visszajelzés, hogy a Jaguar csatlakozott a mezőnyhöz, és közben meg olyan helyszínekre is eljuttatjuk a versenyt, mint például Hong Kong, Montreal és Marrakech. Folyamatosan növekedni és fejlődni akarunk, éppen ezért még sok dolgom van itt.”