back to top
KezdőlapFormula 1Todt óvatos a kínai F1-es csapat híreivel kapcsolatban

Todt óvatos a kínai F1-es csapat híreivel kapcsolatban

-

Jean Todt ugyan higgadt, de egyre csak erősödik a pletyka, hogy jöhet egy 11. Forma-1-es csapat, miután az Egyesült Királyságban bejegyeztek egy nevet, amit a FIA elfogadott, és úgy tűnik, hogy valóban feltöltenék a szabad helyeket a rajtrácson. Hetek óta attól hangos a sajtó, hogy új versenyzők érkeznének a grand prix versenyzés világába, de konkrét tervről senki sem tud.

Most azonban annyi történt, hogy a brit cégnyilvántartásban egy cég átnevezte magát „China F1 Racing Team Limited”-re. Korábbi nevük „Bronze Fortune Limited” volt, és a francia ügyvéd Michael Orts vezeti a vállalatot. Ő korábban sportautókkal versenyzett Európában és Amerikában. Orts terveiről keveset tudni, és nem volt elérhető a mai napon, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy valóban a Forma-1-es belépés-e a célja. A FIA mai sportkonferenciáján azonban Jean Todt megerősítette, hogy valóban van érdeklődés, jövőbeni nevezések miatt.

„Mindig vannak pletykák, és volt érdeklődés csapatoktól. Nem sok csapatról beszélünk. Ha majd úgy érezzük, hogy van értelme, akkor lesz tender.” – állítja Todt, de ismert a FIA álláspontja, hogy csak akkor lehet majd érdemben is nevezni, ha komoly jelölt érkezik. Akár 12 csapatot is elbírna a rajtrács, de komoly auditon kell átmennie a friss jelentkezőknek, hogy csak olyanok érkezhessenek, akiknek komolyak a szándékaik. Ráadásul Todt szerint teljesen elképzelhetetlen az, hogy nyolc hónap alatt valakik felállítsanak egy teljesen új Forma-1-es csapatot.