KezdőlapFormula SportFormula 2A Haas fejlesztőpilótája a Forma-2-ben folytatja

A Haas fejlesztőpilótája a Forma-2-ben folytatja

-

Az amerikai istálló fejlesztőversenyzője Santino Ferrucci a szezon hátralévő részében a Forma-2-es Trident csapat színeiben fog versenyezni.

 Az amerikai pilóta eddig a GP3-as bajnokságban versenyzett a DAMS csapattal, ahol három versenyhétvége után három szerzett pont áll a neve mellett. A magyar hétvégétől kezdődően azonban már a Trident F2-es autóját fogja terelgetni.

A szezonnak az olasz csapat még Nabil Jeffrivel és Sergio Canamasasszal vágott neki. Majd a rutinos spanyol pilóta eligazolt a Rapaxhoz Johnny Cecotto Jr. helyére. Először a Red Bull Ringen Raffelle Marciello, majd Silverstoneban pedig Callum Ilott ugrott be. Ferruccira azonban a szezon hátralévő részében végig számítanak.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megegyeznünk Santino Ferruccival, aki így a hátralévő öt versenyhétvégén a Trident színeiben fog rajthoz állni.” – mondta a csapatvezető Giacomo Ricci.

„Ő már tavaly novemberben kapott lehetőséget tőlünk, hogy tesztelje a GP3-as autónkat. Akkor lenyűgözte a csapat tagjait. Jó eredményeket ért el. Azon a teszten minden nap a legjobb ötben végzett. Budapesten fog bemutatkozni a Forma-2-ben, azon a pályán ahol már GP3-as teszten körözött. Biztos vagyok benne, hogy Santinonak minden képessége megvan, hogy nagyon gyorsan felvegye az F2 ritmusát. A Forma-1-es tapasztalatának köszönhetően nem lesz gondja a fékekkel sem.” – folytatta.

A Trident jelenleg utolsó helyen áll a csapatok versenyében. Három megszerzett ponttal és a legjobb eredményt Canamasas érte el a bakui fő futamon, ahol kilencedik lett.

Ferruccinak lesz még szerepe a Hungaroringen, ugyanis ő fogja vezetni a Haast a szezonközi Forma-1-es teszten.