back to top
KezdőlapFormula 1McLaren: Nem nehéz kezelni Alonsot

McLaren: Nem nehéz kezelni Alonsot

-

A McLaren csapatfőnöke Eric Boullier elutasította azon feltételezéseket, miszerint a kétszeres világbajnok kezelhetetlen lenne. Szerinte csak a sikertelenség okozta frusztráció látszik a spanyolon.

Alonso jövője a McLarennél továbbra is kétes, ugyanis jelenlegi szerződése az idei év végén lejár. Nemrég saját maga nyilatkozta azt, hogy nyitott bármilyen lehetőségre, hogy újra az élen találja magát, hiszen három éve vergődik a McLaren-Hondánál. Tavasszal pedig már egyfajta ultimátumot is adott a wokingiaknak, csak abban az esetben marad náluk, hogyha a csapat futamot fog nyerni szeptemberig. A máig utolsó McLarenes futamgyőzelemhez egészen a 2012-es brazil szezonzáróig kell visszamenni, akkor Jenson Button ünnepelhetett a leintést követően.

A rutinos versenyző tehát mindenképpen versenyképes autót szeretne, amit néha határozottan ki is jelent, emiatt pedig párhuzamot vonhatunk a heves személyiségével. Alonso az eddigi csapataitól nem túl baráti hangulatban vált el, de mind közül az első McLarenes időszaka emelkedik ki, amikor az akkor még újonc Lewis Hamiltonnal került nagyon komoly ellentétbe, aminek a végén mennie kellett a csapattól. A Ferrarinál eltöltött ötéves időszaka nem volt ennyire viharos, viszont a hőn áhított harmadik bajnoki cím ott sem jött össze, pedig 2010-ben és 2012-ben is nüanszokkal maradt le az aranyéremről. Rossz pletykák szerint az utolsó évében megromlott a viszonya az akkori csapatvezetéssel.

„Fernando nagy tiszteletnek örvend a mezőnyben, még is egyszerű kezelni őt a nehéz időkben is. Ha egyszer sikerül őt megérteni, akkor onnantól kezdve nem nehéz vele bánni. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy a jelenlegi eredmények miatt elégedetlen. Amiben Alonso nagyban különbözik a többi pilótától az a mérhetetlen nyerni akarás. Nem szeret mást csak győzni, győzni és győzni, legyen az akár egy hétvégi gokartverseny, vagy baráti teniszezés. Mindig, mindenben a 200%-ot nyújtja.” – mondta Boullier az F1i.com-nak.

Boullier úgy véli, hogy Alonso elszántságát gyakran félreértik.

„Fernando egész életének a középpontjában a siker áll. A versenyzésnek él, ami egy nagyszerű dolog. Ugyanakkor viszont komoly félreértésekhez is vezet ez. Van egy érdekes személyisége és vannak elvárásai, de ő nem az a srác, mint akinek néha beállítják.”