back to top
KezdőlapFormula 1Stoffel Vandoorne marad a McLarennél

Stoffel Vandoorne marad a McLarennél

-

A McLaren Honda megerősítette, hogy szerződést hosszabbítottak 2018-ra Stoffel Vandoorne-nal. Így a belga versenyző már biztos információk birtokában vághat neki hétvégén a hazai versenyének.

„Nagyon örülök, hogy a csapat hivatalosan is bejelentette, nekik versenyzem majd jövőre is, így a debütáló szezonom második felében már teljes mértékben a dolgomra koncentrálhatok, arra, hogy a legtöbbet hozzam ki az autómból, a mérnökeimből, mindenből és mindenkiből, akik körülöttem vannak.” – mondta Vandoorne. „Már első Forma-1-es szezonom első felében is nagyon sokat tanultam a mérnökeimtől, a szerelőimtől, Erictől (Boullier) és Jonathantől (Neale) és Fernandotól is (Alonso), aki briliáns versenyző és kiváló csapattárs.”

„Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani a McLaren partnereinek, és rajongóinak a lojalitásukért, valamint a McLaren bizottsági elnökeinek, Mohammednek és Mansournak (Ojjeh), akik továbbra is bizalmat szavaztak nekem.”

„Mint minden újoncnak, neki is sokat kellett tanulnia első Forma-1-es szezonjának első felében, de nagyon bízunk benne és ő minden alkalommal egyre-egyre jobb lesz.” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója. „A csapattársa kemény ellenfél, az nem is kifejezés, mert ő (Alonso) kétségkívül a legjobb versenyző ma a sportban, de Stoffel nagy tehetség és biztosak vagyunk benne, hogy nagy sikereket ér majd el velünk a jövőben.”

„Szuper tehetségesnek tartom Stoffetlt.” – mondta Zak Brown , a McLaren ügyvezető igazgatója. „És épp ezért ragaszkodtam mindig hozzá, hogy több évet töltsön nálunk. Mielőtt bárki az időtartamról kérdezne, nem akarunk kiadni ilyen bizalmas részleteket a szerződésről, annyit azonban mondok, hogy, mikor leigazoltuk Stoffelt, azt terveztük, hogy számos évet tölt majd nálunk, és továbbra is ez a szándékunk. Mindannyian ismerjük a Stoffelben rejlő lehetőségeket, és ha a csomagunk elég gyors lesz a futamgyőzelmekhez, Stoffel jó helyen lesz ahhoz, hogy megszerezze első Forma-1-es győzelmét.”