back to top
KezdőlapFormula 1Hamilton győzött Belgiumban!

Hamilton győzött Belgiumban!

-

Lewis Hamilton, a Mercedes háromszoros világbajnok brit versenyzője nyerte az izgalmas akciókkal tűzdelt Belga Nagydíjat. Hamilton mögött a világbajnoki pontverseny éllovasa, Sebastian Vettel végzett. A pódium harmadik fokára Daniel Ricciardo álthatott fel.

Az első sorból rajtoló Hamilton és Vettel jól kapták el a rajtot: a két bajnoki rivális megtartotta az időmérő edzésen megszerzett pozícióját.

Fernando Alonso startját viszont ki kell emelni: a kétszeres világbajnok spanyol versenyző tizedikként rajtolt, ám az első kanyar után már a hetedik helyen autózott Red Bullos versenytársai mögött.

Túl sokáig nem tartott a dicsőség Alonso számára, körről-körre előzték meg a Mercedes, Ferrari és Renault erőforrásal hajtott versenyautók. Nem rejtette véka alá frusztráltságát, kínosnak jellemezte a látottakat.

A nyolcadik körben a Begiumban született Max Verstappen Red Bullja felmondta a szolgálatot: a holland versenyző alatt megállt az autó.

Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője nem lassított Verstappen autójának mentése közben, ennek következményeképp 10 másodperces stop/go büntetést kapott, amiért nem vette figyelembe a dupla sárga zászlót.

A 25. körben aztán véget ért a korábban már panaszkodó Alonso versenye: ezúttal is a Honda erőforrásával akadt probléma.

A 44 körös verseny 30. fordulójában Perez – a versenyen már másodjára – saját csapattársát kente fel kis híján a falra, ezúttal az autójuk is sérült. Perez defektet kapott, Ocon pedig az első légterelőjének egy részét veszítette el.

A pályára kerülő törmelék miatt bejött a Safety Car, amelyet sokan ki is használtak: a versenyben vezető Hamilton és az őt üldöző Vettel is kiáltt a pitbe.

Vettel a gyorsabb ultralágy, míg Hamilton lágy abroncsokat kapott a hátrelévő körökre.

A Ferrari németje végig nagy nyomás alatt tartotta Hamiltont, ám nem tudta megelőzni a Mercedest.