back to top
KezdőlapFormula 1A Honda nem látott hibát Alonso motorján

A Honda nem látott hibát Alonso motorján

-

A japánok főnöke Yusuke Hasegawa szerint,  Alonso motorján nem jelentkezett semmilyen hiba, amikor a spanyol kiállt a versenyből.

A kétszeres világbajnok a startnál a 10.-ről a 7. helyre ugrott előre, ám ezután sorra veszítette a pozíciókat az erősebb motorral felszerelt ellenfelekkel szemben. Ezután a középmezőnyben harcolt az első kiállásáig, majd a friss gumikkal visszatérve jelezte a rádión, hogy a motor veszített a teljesítményéből. Hasegawa azt mondta, óvintézkedésként hívták ki a spanyolt a versenyből, habár az adatok nem mutattak problémát.

„A csodás rajt után Fernando egy küzdelmes versenyt futott.”- mondta Hasegawa.

„Beszólt nekünk rádión, hogy problémát észlel, bár ezt az adataink nem támasztották alá. Végül a biztonság kedvéért kihívtuk őt.”

Stoffel Vandoorne a másik autóval a 14. helyen végzett egy perccel elmaradva a győztestől. Hasegawa fejlesztéseket ígért a következő futamokra.

„Ez a hétvége eléggé vegyes volt a szerencse szempontjából.”- tette hozzá a japán vezető. „Az időmérőn mutattunk némi előrelépést, de a futamokon nagy a hátrányunk. Tovább fogunk dolgozni az autó hatékonyságán. Szeretnénk minél többet fejlődni az év további részében.”

A McLaren jelenleg 11 ponttal a 9. helyen áll a gyártók versenyében a gyengécske Saubert megelőzve.