back to top
KezdőlapRallyNyilvános a lettországi Rallycross nevezési lista

Nyilvános a lettországi Rallycross nevezési lista

-

Megjelent a 2017. szeptember 15.-17. között Lettországban megrendezendő Monster Energy – Neste Rallycross Világbajnokság 10. fordulójának nevezési listája.

- Hirdetés -

A 18 állandó nevezővel együtt – köztük az egyéni világbajnokságban Johan Kristoffersson áll az élen – induló brit Alister McRae második alkalommal áll rajthoz a múlt hétvégi franciaországi debütálását követően (saját elmondása szerint a bajnokság utolsó négy versenyén vesz részt – a szerk.).

- Hirdetés -

A DTM versenyző, Nico Mueller-nek szintén a második alkalma lesz, és az EKS csapat negyedik Audi S1 quattro-ját fogja vezetni, míg a finn Joni-Pekka Rajala egy Mitsubishi Mirage Supercar-al indul. A francia legenda, Herve Knapick – várhatóan az utolsó világbajnoki eseményén – minden tőle telhetőt meg fog tenni egy, a saját csapata által futtatott Citroen DS3 volánja mögött.

- Hirdetés -

Az Európa bajnokság ötödik fordulója, a Supercar és Super1600 kategóriák futamai is lebonyolításra kerülnek Lettországban. A Supercar Európa bajnokság itt megrendezendő utolsó fordulójában – amelyet a svéd Anton Marklund vezet – 32 versenyző fog rajthoz állni.

A TouringCar kategória versenyzője, Philip Gehrman idei második Supercar rajtja következik az Eklund Motorsport Volkswagen Beetle-jében és a norvég Henning Solberg újra csatlakozik egy olyan testvérautóban, amely kihagyta az utolsó fordulóját Franciaországban. Lesz még egy a sorozathoz Lettországban visszatérő versenyző a lengyel Martin Kaczmarski személyében.

A Super1600-ban a norvég sztár, Espen Isaksaetre versenyez a Peugeot 208-al, a német Sven Seeliger pedig egy Ford Fiesta-val. A magyar Mózer Attila (Skoda Fabia) és a lengyel Martins Lapins (Renault Twingo) itt mutatkoznak be, míg Arnis Odins és Juris Spikis a Traubergs Motorsport Renault Twingoit hajtja. Edijs Oss (VW Polo) az öt hazai versenyző egyike a Super1600-ban.

 

- Hirdetés -

Hírlevél

- Hirdetés -