back to top
KezdőlapFormula 1Newgarden az F1-be vágyik, de Steiner szerint ez nem olyan egyszerű

Newgarden az F1-be vágyik, de Steiner szerint ez nem olyan egyszerű

-

Az IndyCar bajnok, Josef Newgarden mindig arról álmodott, hogy egy nap Forma-1-es versenyen induljon. Erről a vágyáról pedig továbbra sem mondott le.

„Az IndyCar nagyszerű számomra, és most a csúcson is vagyok.” – mondta a 26 éves versenyző. „Ez egy nagyszerű sorozat, de a Forma-1 az, amit nagyon szeretnék kipróbálni.”

„Egy kicsit úgy vagyok, mint Fernando (Alonso), hogy próbálok különféle szériákat kipróbálni. Kipróbálnék mindenféle msotorsportot, sportautózást, NASCAR-t. Imádom az IndyCart, folytatni is akarom, de a Forma-1-et is szeretném kipróbálni. Még elég fiatal vagyok hozzá, hogy kipróbáljam.”

A Forma-1 amerikai csapatának a Haasnak a csapatfőnöke, Günther Steiner azonban hangsúlyozza, hogy ez a váltás nem megy olyan egyszerűen.

„Véleményem szerint nagyszerű lenne, ha lenne amerikai versenyző (a Forma-1-ben), de sikeresnek kell lennie.” – mondta. „Nem azt mondom, hogy Josef nem lenne sikeres, de nem lehet csak úgy beugrani.”

„Az más, mikor Le Mans-ba ugrasz a Forma-1-ből, mivel minden adott, versenyzői szempontból. De ha más szériából ugrasz a Forma-1-be, az nem egyszerű. Sokkal nagyobb a nyomás. Én sok szériában megfordultam, és tudom, hogy az a nyomás, ami itt van, az teljesen különbözik minden más szériától.”

„Ez nem az én véleményem, szerintem ez tény. Hatalmas a nyomás. Három verseny után, ha nem szállítod az elvárt eredményt, tudod mi vagy… egy idióta és távoznod kell.”

A Forma-1 nehézségeire Steiner szerint remek példa Brendon Hartley, aki a WEC után került be a királykategóriába.

„Nem lehet csak úgy megérkezni a Forma-1-be. Nézzék meg Brendon Hartley-t. Szerintem ő egy nagyon jó versenyző, igazi tehetség, de az első versenyén csak küszködött, összehasonlítva Daniillel. Ez normális, de ő már legalább tapasztalta már korábban az F1-et, volt tesztpilóta. Josef sosem járt a Forma-1 világában.”

„Hogy betegyünk (az F1-be) egy amerikait, és az elbukjon – ugyanígy járt Alexander Rossi -, az nem tenne jót neki, és nem tenne jót az F1 népszerűségének Amerikában, és nem tenne jót nekünk sem.”

„Biztosnak kell lennünk abban, hogy sikerülhet.”