KezdőlapFormula 1Lowe szerint egyedi stílusa miatt szeretik annyian Hamiltont

Lowe szerint egyedi stílusa miatt szeretik annyian Hamiltont

-

A Mercedes korábbi technikai vezetője, Paddy Lowe, aki ma már a Williamsnél dolgozik, úgy gondolja, hogy Lewis Hamiltont a pályán kívüli izgalmas stílusának köszönhetően kedvelik nagyon a rajongói.

„Nem csak azért szeretik, mert hozza az eredményeket.” – mondja Lowe. „Korábban, mikor még csak két világbajnoki címe volt, már akkor is rendkívül izgalmas versenyzője volt a sportnak, kétségkívül a legnépszerűbb versenyző a rajongók körében. Szerintem azért, mert a stílusa mindig is nagyon izgalmas volt. A versenyzéshez való ereje páratlan. Nagyszerű lenne látni olyanok ellen versenyezni, mint Ayrton Senna.”

„Michael (Schumacher) fantasztikus rekordokat állított fel, de a versenyzésre képessége nem volt egyike a legnagyobb erősségeinek. Az emberek versenyzési stílusáért szeretik Lewist.”

Lowe azt is elmondta, hogy idei teljesítményével Hamilton igazán kimagaslót nyújtott.

„Kívülről úgy fest számomra, hogy ez az eddigi legjobb szezonja. Nagyon jól vezetett minden versenyen, akár jó napja volt, akár nem, és mindig szerzett pontokat. Nagyon, nagyon megérdemli a bajnoki címet.”

„Lewis sokkal egyenletesebb teljesítményt nyújtott, nem mintha korábban nem így lett volna, de megmutatta hogyan tud a legegyenletesebb teljesítményt produkálni idén. Ez kifizetődött számára és megnyerte a bajnokságot.”