back to top
KezdőlapFormula 1Ocon: Még mindig gyorsabb vagyok Verstappennél

Ocon: Még mindig gyorsabb vagyok Verstappennél

-

Esteban Ocon továbbra is úgy hiszi, hogy még mindig gyorsabb korábbi F3-as riválisánál, még akkor is, ha Verstappen az élmezőnyben harcol, ő pedig nem.

Ocon és Verstappen 2014-ben a Forma-3-as bajnokságban vívtak komoly harcot a bajnoki címért, amit végül előbbi szerzett meg.

A Red Bull fiatalja már három futamgyőzelemnél tart, miközben Ocon „csak” stabil pontszerzőnek mondhatja magát. A francia még is úgy véli, hogy most is jobb, mint riválisa.

„Akkor gyorsabb voltam nála, ez teljesen biztos.” – emlékezett vissza Ocon. „Több pole pozíciót is szereztem, mint ő. Azt nem tudom pontosan, hogy most is gyorsabb vagyok-e nála, de úgy érzem, hogy igen.”

„Nem igazán lehet minket összehasonlítani, ahhoz hasonló szintű autók kellenének. Talán ennek is eljön majd egyszer az ideje. De ő most igazán jó munkát végez, és az egyik legjobb pilóta a rajtrácson.” – folytatta.

Verstappen nemrégiben hosszabbította meg három évvel a szerződését a jelenlegi munkaadójával. Ocon pedig jövőre is a Force India versenyzője lesz, de a pletykák szerint eséllyel pályázik 2019-re a Mercedes egyik ülésére. Toto Wolff szerint azonban még túl korai erről beszélni.

„Esteban az egyik pilótánk, ezért természetes, hogy képben van nálunk. A csapat azonban teljes mellszéleséggel kiáll Valtteri mellett. Ha elkezdenénk gondolkozni más pilótákon, akkor az azt jelentené, hogy nem bízunk száz százalékban Valtteriben. Biztosíthatok mindenkit, hogy a csapat minden egyes tagja azért szorít, hogy Valtteri sikeres legyen. Akárcsak Lewis esetében, aki szintén a mi versenyzőnk, éppen ezért nincs itt az ideje, hogy más pilótákon gondolkozzunk.” – mondta Wolff.