back to top
KezdőlapFormula 1Bottas nem szeretne „zavaró” szerződéstárgyalást

Bottas nem szeretne „zavaró” szerződéstárgyalást

-

Valtteri Bottas örülne, ha az esetleges mercedeses hosszabbításról szóló megbeszélések nem folynának át a szezon második felébe, mert az „kissé zavarónak” tartaná.

Bottas második évét kezdte meg a Mercedesnél, a tavalyi kontraktusához hasonlóan azonban az idei is mindössze egy évre szól. 2017-ben szeptember környékén vált hivatalossá a hosszabbítás, a finn pedig idén sem szeretné, ha hosszúra nyúlnának a tárgyalások.

„Minden bizonnyal lesz egy határidő, amire kiderül, mit hoz a jövő” – mondta Bottas. „Nincs értelme elhúzni a dolgokat, versenyzőként rengeteg mindenre oda kell figyelned, a szerződéstárgyalás így kissé zavaróvá is válhat. Ezzel a csapat is tisztában van; ha eljött az ideje, megpróbálunk dönteni.”

Habár Bottas nem tartja a „szezon első három vagy négy versenyét fontosabbnak a szezon első felénél”, azt elismerte, hogy egy erős idényeleji szereplés az ő oldalára billentheti a mérleget. Pozíciója ellenére „semmiféle nyomást, csak támogatást” érez a Mercedes oldaláról.

„Tavaly hihetetlen sokat tanultam a csapattal, a mostani évkezdet pedig sokkal simábban ment, sokkal inkább a fontos dolgokra tudtam koncentrálni” – folytatta Bottas. „A tavaly tanultakat és ötévnyi F1-es tapasztalatomat kihasználva teljesítenem kell és a címért kell mennem.”

A Mercedes egyik versenyzőjének sincs még szerződése 2019-re, ám míg Bottasnak valóban talpalnia kell érte, Lewis Hamilton esetében inkább formalitás az egész.

„Remélhetőleg legalább ennyi, igen” – válaszolta Hamilton arra a kérdésre, szeretne-e még egy pár évet eltölteni az Ezüst Nyilaknál. „Egy adott évben nem tudhatod, hogyan fogod magad két-három évvel később érezni. Olyan hosszú az év, rengeteg minden történhet az életedben, változhat a véleményed is. Kétségtelenül az F1-es karrierem második felében vagyok, de még mindig imádom. Élvezem a versenyzést, imádom ezt a munkát, hálás is vagyok érte, hogy ilyen áldásban részesülhettem.”

Hatodik mercedeses év ide vagy oda, még a regnáló világbajnok is talál újdonságokat munkakörnyezetében.

„Sokkal élvezetesebb itt dolgozni, mint régebben” – magyarázta Hamilton. „Nagyon remélem, hogy folytatni fogom – feltéve, ha továbbra is sikerül teljesítenem, fejlődnöm és kiélveznem a helyzetet.”